• Share

Avocatul isi rateaza pledoaria pe marile ecrane, dar e salvat de Cameron Diaz

Avocatul isi rateaza pledoaria pe marile ecrane, dar e salvat de Cameron Diaz

 

Avocatul este un tip uns cu toate alifiile care se încurcă într-o afacere cu droguri ce iese prost și se vrea a fi un comentariu social la adresa lăcomiei umane. Dar în ciuda echipei impresionante care a lucrat pentru film, acesta nu este foarte reușit. Regizorul este Ridley Scott, același om responsabil pentru Gladiatorul, American Gangster și mai recentul Prometheus, iar scenariul este scris de Cormac McCarthy, câștigătorul Premiului Pulitzer și autorul romanului No Country For Old Men, care a stat la baza filmului omonim. Din distribuție fac parte numai actori mari: Javier Bardem, Michael Fassbender, Penelope Cruz, Cameron Diaz, lucru care a dus la multa expectativa pentru aparitia filmului pe marile ecrane, insa dezamagirea nu s-a lasat prea mult asteptata.

 

 

avocatul film cinema recenzie

 

 

Totul începe cu o scenă sub cearșeafuri între Avocat (Michael Fassbender) și Laura ( Penelope Cruz), iubita ce îi va deveni soție. Din păcate, ce trebuia să fie o scenă erotică și romantică se transformă într-una incomodă, cu dialog stângaci. De altfel, Fassbender a mărturisit într-un interviu că a fost dificil de filmat, mai ales că soțul adevărat al Penelopei, Javier Bardem, se afla pe platoul de filmare. Avocatul, al cărui prenume nu este menționat niciodată pe parcursul filmului, este foarte îndrăgostit și tot ce își dorește e să îi ofere o viață fără de griji iubitei sale. Înainte însă trebuie să-și îngroașe contul, așa că intră într-o afacere cu Riener, un patron de club excentric cu legături către cartelurile de droguri din Mexic. Cei doi sunt consiliați de un intermediar, un Brad Pitt în costum de cowboy, care nu e la prima afacere de acest gen. Cea care le încurcă planurile este Malika, iubita periculoasă a lui Reiner, care fără remușcări îi trădează pe cei din jurul său. Prin urmare, toți cei implicați în afacere o sfârșeșc rău.

 

Malkina, o Cameron Diaz ce arată fenomenal, este și personajul cel mai interesant al filmului. Are tendințe sociopate, un dinte de aur pe care nu ezită să-l etaleze și doi gheparzi drept animale de companie. Plus cunoștințe de expert in diamante. Totuși, nici ea, nici celelate personaje nu sunt lipsite de replici prea lungi, cu o doză de filozofie ratată. Filmul câștigă însă la partea de cinematografie, având o bună trecere între cadrele cu deșertul pustiu și sterp al Mexicului și vila lui Reiner, plină de opulență și bogăție. Interesant este că personajele își anticipează într-un anumit fel sfârșitul, existând o literaritate a replicilor.

 

Fimul încearcă să ofere o lecție care s-a mai spus în trecut, dar niciodată cu așa cruzime și sadism. E de văzut dacă sunteți curioși cum arată Brad Pitt cu carotida tăiată din care țâșnește o mini fântână arteziană de sânge sau Cameron Diaz care face sex cu o mașină. Nu în mașină, cu o mașină.

 

Click pe foto pentru marire

avocatul film cinema recenzie avocatul recenzie cronica film cinema
avocatul film cinema recenzie avocatul film cinema recenzie

Foto: Odeon CinePlex

Distribuie