• Share

Bar A1: ce asteptari sa avem de la Atelier Mecanic de Romana?

Bar A1: ce asteptari sa avem de la Atelier Mecanic de Romana?

 

Am ajuns in sfarsit si in barul despre care se spune ca este Atelier Mecanic de Romana, A1, adica pe strada Piata Amzei, numarul 1.

 

Bar A1 a luat locul unui restaurant chinezesc si asta se vede: peretii sunt inca vopsiti in negru, rosu si auriu, iar scrumierele au modele asiatice. Daca a existat, candva, intentia redecorarii, nu stiu, dar faptul ca locul este spatios si aerisit este de bun augur. Ce-i drept, caloriferele sunt doar calai, iar geamurile deschise intretin o atmosfera rece in acest moment al anului.

 

Lumina nu foarte puternica, muzica in surdina si lumea civilizata mi-au trezit instant dorinta de revenire, insa... Desi n-am asteptat prea mult pentru a ne fi luata comanda, am avut surpriza, rara in Bucuresti, ca ospatarul / barmanul sa nu stie limba romana, ci doar engleza. Perfect in ton cu un loc atat de hipsteresc, cam deranjant totusi daca nu esti prea versat intr-ale limbilor straine. Dar, ca sa compenseze, barmanul asiatic afisa un zambet amabil cu fiecare ocazie.

 

 

bar a1 romana recenzie

PopUp Dinner @ Bar A1

 

Al doilea lucru care m-a facut sa stramb din nas sunt preturile piperate, cel mai ieftin pahar de vin costa 13 lei si ajunge si pana la 20, iar diferitele sortimente de bere joaca in aceeasi liga, neexistand clasicele optiuni de bere romaneasca. Am incercat bere cu ghimbir si lime la 15 lei, un sortiment dulce-piperat destul de gustos, dar care nu mi-a dat senzatia ca beau din nectarul zeilor. Unde mai pui ca daca ai vreo problema cu alcoolul sau esti la volan, mai bine stai acasa; sucuri sau ceaiuri n-am vazut. In schimb, au mancare.

 

Si motivul numarul trei pentru care n-o sa le mai trec pragul, premeditat, este dat de absenta meniului. Barul are 2 etaje si a trebuit sa coboram de la masa noastra ca sa ajungem la bar. “We don’t have a menu, yet!”, ne-a spus zambitor barmanul. Yet?! Nu cumva A1 s-a deschis de vreun an?

 

Verdictul: Bar A1 este un alt loc in care se practica snobismul, in care teoria formelor fara fond este foarte bine aplicata. Acolo mergi daca vrei sa vezi si sa fii vazut si sa-ti etalezi outfitul nebun si cool.

 

Click pe foto pentru marire

bar a1 recenzie local romana amzei bar a1 recenzie local amzei romana cronica

Foto: Mircea Paun / PopUp Dinner

Distribuie