• Share

Bucuresti. Instalatie umana - cea mai dura piesa de teatru pe care am vazut-o

Bucuresti. Instalatie umana - cea mai dura piesa de teatru pe care am vazut-o
Foto: arcub.ro.

De cate ori pe zi iti vine sa injuri Bucurestiul? Cate scene de nedreptate sau absurd din live-ul cotidian ajung sa-ti penetreze creierul si cum reactionezi la ele? Da, de multe ori. E ok, ni se intampla si noua, tuturor. E viata de Bucuresti, Romania, 2016.

El, Bucurestiul, cu tot ce inseamna, este subiectul piesei de teatru Bucuresti. Instalatie umana, coordonata de Radu-Alexandru Nica dupa un concept de Florin Fieroiu, intr-o noua viziune. Viata orasului acesta este vazuta in toate aspectele ei: social, politic, personal. Astfel, ai parte de trimiteri la episoade clare care au tulburat constiinta colectiva: oamenii strazilor, mamele rupte de langa familiile lor pentru a munci in strainatate, copii abuzati si drogati, persoana fata in fata cu sistemul corupt (povestea maicii Teodora), politicienii corupti si manelizati de lacomie, corporatistii robotizati din lipsa de alternative si resurse, tragedia de la Colectiv, cea din Orlando...

De ce ai vrea sa vezi toate acestea? Pentru ca te fac sa simti.

Foto: arcub.ro.

Diversitatea de limbaj, abordarea secventiala, energia de pe scena, toate te iau prin surprindere si te poarta prin tot spectrul emotiilor umane: furie, speranta, bucurie, disperare si cate si mai cate. La un moment dat e posibil chiar sa te simti vinovat, acuzat pe fata de toate relele din lume. Dar trebuie sa te tii tare. E un protest ce se desfasoara in fata ta la care poti si tu participa activ. Iar la iesirea din sala de spectacol, cu siguranta vei dori sa faci mai mult pentru a schimba realitatea cruda a zilelor noastre.

Cuvintele sunt de prisos. Daca vrei sa privesti drept in ochi realitatea colorata, si toata deodata, a Capitalei Romaniei, nu trebuie sa ratezi o vizita la Arcub, Hanul Gabroveni, acolo unde se joaca, si o sa vezi si tu cate mai ai de zis.

Foto: arcub.ro.

Distribuie