• Share

Bucuresti nu e Capitala Europeana a Culturii 2021 si cineva stia

Bucuresti nu e Capitala Europeana a Culturii 2021 si cineva stia

 

Draga Bucuresti,
Cum ne dai tu emotii cu carul, ca un iubit nehotarat. Orasul Meu si-a imaginat, a scris despre, a sustinut candidatura ta la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021 dar iata ca Timisoara a castigat. Ceea ce e ok, suntem oricum mandri de tine. Dar totusi...

 

Sursa foto: Bucuresti 2021 FB

 

In ultimii ani, noi ne-am tare entuziasmat la ideea ca te misti din ce in ce mai bine si ca evenimentele la care iti chemi locuitorii sunt ceva de punctat frumos. Oamenii care ti-au pregatit candidatura s-au gandit la toate, asa ca fiecare dintre noi a avut ce face la: expozitii de multe feluri, dezbateri unde puteai sa iti spui opinia oral (nu doar pe Facebook), evenimente culturale de strada unde ai putut sa interactionezi live cu artistii, spectacole de teatru de-ntristat si bucurat, concerte pentru urechi fine. Cate si mai cate...

Dar visul nu s-a spulberat. ARCUB, cei care au facut sa se intample actiunile de mai sus, ne asigura ca va fi bine si de acum inainte si ca strategia pe care ei au pus-o la punct va fi urmata, chiar daca nu am primit sustinerea europeana de care am fi avut nevoie. Dosarul candidaturii e unul gros si bine legat, laudat de toata lumea ce are ceva de spus in materie de cultura in Romania.

 

Sursa foto: Bucuresti 2021 FB

 

Surpriza insa vine de la Primarul Gabriela Firea. Se pare ca juriul care ti-a analizat potentialul nu a avut onoarea sa o vada la fata, cu toate ca acest aspect ar cam fi fost esential. Edilul nu a fost prezent la sustinerea dosarului, iar ceea ce a declarat dupa desemnarea titlului a pus niste semne de intrebare pe buzele celor din jur. “Evident, strategia Uniunii Europene in aceasta chestiune este de a sprijini anumite regiuni mai dezavantajate sa intre in circuitul cultural european. Deci era evident ca prima optiune a celor care analizeaza astfel de dosare e spre orasele mai mici, care nu au avantajele pe care le are Bucurestiul in ceea ce priveste infrastructura, programele culturale sau pontentialul turistic.”, a spus primarul. Atunci daca se stia ca nu e rost, de ce ai mai incercat, strofocat, cheltuit? Tie nu iti spusese nimeni?

In apararea eforturilor tale, Bucurestiule iubit, iti reamintim ca noi iti vom fi mereu alaturi, indiferent de cota pe care o ai in viziunea parieristilor mai mult sau mai putin documentati.

Cu drag,

Orasul Meu

Distribuie