• Share

Cele mai asteptate filme ale finalului de an 2015

Cele mai asteptate filme ale finalului de an 2015

 

Orice vacanta se poate traduce si prin mai mult timp pentru filme si mers la cinema. Aventuri si eroi indragiti, emotii, imagini surprinzatoare – cand se stinge lumina in sala nu ne ramane decat sa ne bucuram de spectacol.

 filme final de an 2015

 

In the Heart of the Sea, regia Ron Howard

 

Ambarcatiunea Essex este distrusa de o balena in iarna lui 1820. Eforturile uriase facute de echipaj pentru a se salva si, ulterior, lupta cu marea sunt surprinse in imagini surprinzatoare.

 

 

Victor Frankenstein, regia Paul McGuigan

Ecranizare a unui roman de secol 19, filmul spune povestea omului de știință Victor Frankenstein (James McAvoy) și la protejatului sau Igor Strausman (Daniel Radcliffe), preocupati de problema nemuririi.

 

 

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, regia J.J. Abrams (din 18 decembrie)

Cine nu-i macar putin curios sa vada noul episod al celebrei serii Star Wars? Ca de obicei, calatorim in timp, actiunea avand loc la 35 de ani de la evenimentele din episodul VI. Si asistam la o noua confruntare intre Imperiu si forţele Rezistentei, conduse de Poe Dameron.

 

 

3 coeurs (Trei inimi), regia Benoît Jacquot (din 18 decembrie)

Schimbam registrul si suntem invitati sa intram in povestea tulburatoare a celor trei inimi care se intalnesc in cel mai neasteptat fel posibil. Iubire, pasiune, destin - in varianta frantuzeasca si intr-o interpretare remarcabila: Chiara Mastroianni, Charlotte Gainsbourg, Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve.

 


Mustang, regia Deniz Gamze Erguven (din 18 decembrie)

Un iz de The Virgin Suicides (r. Sofia Coppola, 1999) pluteste peste acest film turcesc, nominalizat la Premiul LUX al Parlamentului European, ediția 2015. Lale si cele patru surori ale sale locuiesc intr-un sat din nordul Turciei. Un joc nevinovat cu baietii va atrage dupa sine o pedeapsa din partea familiei care transforma propria casa intr-un fel de inchisoare pentru cele cinci fete.

 

 

Youth, regia Paolo Sorentino (din 22 ianuarie 2016)

Tragem putin cu ochiul si la premierele lunii ianuarie si va sugeram sa puneti pe lista cel mai nou film al lui Paolo Sorrentino – o adevarata oda a bucuriei de a trai, filmata intr-o cheie romantico-ironico-tragi-comica. Plus o pleiada de vedete de toate felurile: de la Paloma Faith, la Jane Fonda ori Sumi Jo.

 

Pesajul este completat de interpretari remarcabile ale lui Michael Caine, Harvey Keitel sau Rachel Weisz. Ca sa nu mai spunem ca in film, Madalina Ghenea joaca rolul unui model devenit Miss Univers.

Distribuie