• Share

Cinema: Micul Print de secol XXI, incantare pentru intreaga familie

Cinema: Micul Print de secol XXI, incantare pentru intreaga familie

 

Antoine de Saint-Exupery ne-a facut cadou una dintre cele mai frumoase si mai pline de intelepciune povesti. Ni l-a lasat pe Micul Print, acest fascinant baietel care traieste pe un asteroid si este indragostit de o roza, se imprieteneste cu o vulpe si vede, cu o inocenta dezarmanta, lumea in cele mai potrivite culori.

 

O noua animatie realizata dupa moda sofisticat tehnologica a zilelor noastre a incercat transpunerea in animatie a Micului Print, asa cum il stim din desenele autorului francez. Regizor este Mark Osbourne iar Micul Print vorbeste engleza si devine, in noua ecranizare, personaj intr-o alta poveste din zilele noastre.

 

micul print 

 

Filtrata prin ochii mari ai unei fetite din lumea contemporana, istoria Micului Print prinde contur in ipostaza povestii spuse de un batran aviator, care locuieste in casa de langa cea in care fetita se muta cu mama ei. Lumea aproape robotizata a adultilor care uita sa mai fie copii este si cea in care fetita pare a se integra mai devreme decat este cazul, “ajutata” de mama care ii propune un adevarat plan de viata, aranjat pe o imensa tabla magnetica.

 

Totul este controlat aproape la minut pana cand un avion din hartie aterizeaza pe biroul fetitei, deschizand usa fascinantului univers imaginat de Saint-Exupery. Aventurile Micului Print sunt narate cu fidelitate, insa povestea este in permanenta dublata de cea din “realitatea” fetitei care redescopera cum sa fie copil.

 

Aceasta punere in perspectiva atinge punctul culminant in momentul in care, pornita in calatorie cu avionul batranului aviator care se imbolnaveste, fetita descopeta un Pamant al viitorului. Totul este cenusiu si mai uniformizat ca in prezent, iar Micul Print a crescut si este om de serviciu intr-o mare corporatie, parand ca si-a uitat tot trecutul. Fetita il va ajuta sa-si aminteasca si sa se intoarca pe asteroidul B-612 la roza lui.

 

Important e sa nu uiti, chiar si atunci cand cresti – este talcul povestii unui Mic Print care, la fel de blond si de uimitor, nu va inceta sa ne reaminteasca, cu esarfa galbena fluturand in vant, ordinea fireasca a lucrurilor.

 

Click pe foto pentru marire

micul print micul print
micul print micul print

Foto: Cinemagia

 

Cea mai tare faza: scenele cu Micul Print si vulpea

 

Punctul slab: aventurile Micului Print sunt prezentate la un nivel schematic

 

De ce merita sa-l vezi: pentru o poveste etern valabila

 

Cu cine mergi sa-l vezi: cu copiii

 

Nota OM: 4.5 stele din 5

Distribuie