• Share

Cinema: Philip Seymour Hoffman, cu siguranta A Most Wanted Man, insa filmul e not so wanted

Cinema: Philip Seymour Hoffman, cu siguranta A Most Wanted Man, insa filmul e not so wanted

 

Dupa atentatele teoriste de la 11 septembrie 2001 care au lovit Statele Unite, nici Germania nu-si mai gaseste linistea. In 2012, in Hamburg se instaleaza o celula de spioni care intra in alerta atunci cand Issa, un musulman ceceno-rus, intra in tara, aparent cerand azil. Filmul lui Anton CorbijnVanatoarea de spioni/ A Most Wanted Man, inspirat de un roman al specialistului in suspans John le Carré, il are in rolul principal pe Philip Seymour Hoffman in pielea lui Günther Bachmann, specialistul in spionaj care porneste pe urmele posibilului terorist.

 

 

a most wanted man vanatoarea de spioni cronica recenzie

 

 

Rolul de adio al lui Hoffman, inainte ca actorul sa moara din cauza unei supradoze, este destul de ingrat avand in vedere ca filmul are un ton realist si nu avem de-a face cu catarari si impuscaturi a la James Bond. Prin urmare, in absenta gadget-urilor, atentia se muta pe jocul actoricesc. Eroul nostru este macinat de ganduri si decizii ce pot hotari soarta unei natiuni. Günther este un nevrotic silentios, care nu isi vocalizeaza nemultumirile ca personajele lui Woody Allen, iar tigarile pe care si le aprinde una dupa alta te vor tenta sa renunti in cazul in care esti fumator. Si cu toate ca nu doar personajul este anesteziat, dar si actorul, Philip Seymour Hoffman salveaza filmul care, timp de o ora si jumatate, ne serveste amanunte neimportante si plictisitoare.

 

Spre sfarsit insa miza creste, iar epilogul este comparabil cu cel din The Killing a lui Stanley Kubrick. Vei simti aceeasi frustrare care te-a incercat atunci cand geamantanul lui Johnny cade pe pista aeroportului si se deschide lasand “sa zboare” toti banii. Esti legat de maini si de picioare, la fel ca personajele din film.

 

Distributia este completata de Robin Wright (House of Cards), Rachel McAdams si Willem Dafoe.

 

Click pe foto pentru marire

a most wanted man philip seymour hoffman cronica recenzie a most wanted man film cinema recenzie
a most wanted man vanatoarea de spioni film cinema cronica recenzie vanatoarea de spioni cronica recenzie film cinema

Foto: Forum Film

 

Cel mai convingator actor / actrita: Philip Seymour Hoffman

 

Cea mai tare faza: In afara de final, filmul nu are varfuri

 

Punctul slab: Filmul dureaza 2 ore, din care o ora si jumatate este plictisitor

 

De ce merita sa-l vezi: Pentru ca este ultimul film al lui Philip Seymour Hoffman

 

Cu cine mergi sa-l vezi: Cu un fan al operei lui John le Carré

 

Nota OM: 3/5

Distribuie