• Share

Cinema: The Revenant – DiCaprio se hotaraste sa (nu) moara

Cinema: The Revenant – DiCaprio se hotaraste sa (nu) moara

 

Dintre toate filmele din lume, sa fie oare The Revenant cel care-i va aduce lui Leonardo DiCaprio mult ravnitul Oscar? Pentru a afla trebuie sa asteptam pana in februarie, dar pana atunci, cel mai nou film al lui Alejandro Gonzalez Inarritu se poate vedea la cinema.

 

revenant 

 

Vom spune de la bun inceput ca povestea, inspirata dintr-un roman semnat de Michael Punke, este una schematica. Suntem in America de Nord a anului 1823, unde nimic nu e clar si totul e posibil, indienii inca isi mai apara teritoriul, iar stramosii viitorilor cetateni ai SUA fac expeditii inarmati pana in dinti.

 

Ne aflam chiar intr-una dintre expeditiile mai sus mentionate, cand Hugh Glass (DiCaprio), un tip misterios care pare a cunoaste foarte bine locurile, insotit de fiul sau pe jumatate aborigen, este atacat si sfartecat pe neasteptate de un urs.

 

Capitanul il lasa in spate, alaturi de cativa oameni, in ideea ca Glass sa aiba companie in clipa mortii dar si pe cineva care sa-i sape mormantul. Printre ei, se numara si fiorosul Fitzgerald (Tom Hardy), antieroul care are tot timpul ceva de comentat si care nu-l inghite pe Glass.

 

Inevitabilul se-ntampla: Fitzgerald nu mai are rabdare sa-l care prin paduri si teren accidentat pe muribund, asa ca il lasa sa moara. Iar Glass, nu numai ca supravietuieste in mod miraculos, dar nu viseaza decat sa se razbune.

 

Valoarea artistica a acestui film in care DiCaprio, schimonosit de suferinta, vorbeste cel mai putin din toata cariera, este imaginea, felul in care scenografia si constructia cadrului redau sentimente intense precum ura, razbunarea, iubirea, increderea, plus cea mai tenace dintre toate ipostazele umane- instinctul de supravietuire.

 

The Revenant nu e cel mai grozav film al lui Inarritu, dar Oscarurile ne vor spune daca se va transforma intr-o referinta. Macar in palmaresul lui Leo DiCaprio.

 

Click pe foto pentru marire

revenant revenant
revenant revenant

Foto: The Revenant FB

Cel mai convingator actor / actrita: Tom Hardy

 

Cea mai tare faza: scena bataii cu ursul

 

Punctul slab: poveste fara consistenta

 

De ce merita sa-l vezi: pentru imagini

 

Cu cine mergi sa-l vezi: cu baietii

 

Nota OM: 3 stele din 5

Distribuie