• Share

Cum a fost la Crud VeDJetal party

Cum a fost la Crud VeDJetal party

 

Acum cateva saptamani aparea in online invitatia la CRUD veDJetal party, un maraton de 24 de ore de muzica, live cooking, proiectii si explorare de ateliere artistice. Mai auzisem de Combinatul Fondului Plastic si comoara nedescoperita de spatii din complex, dar nici macar pozele iscusit postate inainte de event nu m-au pregatit pentru minunatia de hala care a gazduit petrecerea.

 

crud combinatul fondului plastic

 

Intr-o seara de octombrie umeda si friguroasa incercam sa gasim adresa, undeva in spatele Casei Presei. Ajungem la o intrare unde mai vedem ceva taxiuri. Aici trebuie sa fie. Sarim printre baltoace si ajungem la intrare, vedem cateva fete cunoscute, majoritatea tineri artisti emergenti. Ne explica cum Uniunea Artistilor Plastici, mamutul institutional care de curand da semne de racordare la cultura actuala, a fost foarte deschisa la colaborare, fiind parteneri pentru acest prim eveniment dintre multe altele care vor urma aici.

 

CRUD ne-a surprins cu sunet bun, atmosfera relaxata si un public divers. Era cam frigut, ce-i drept, dar nu e rau sa dansezi cu o haina pe tine. Vorba unei prietene care locuieste in Olanda: "Cum se face un pic frig sau ploua ne ascundem toti de parca ne-am topi". Craig Richards, Dj-ul londonez, si-a inceput setul la timp si ne-a facut sa ne incalzim, in timp ce intr-un spatiu din spatele halei se proiectau filme experimentale selectate de  FAQiff - Feminist and Queer International Film Festival. Surprinzator, pentru un prim party al FROG si distanta fata de locurile traditionale de petrecere, numarul participantilor nu a fost deloc mic, mai ales in contextul spatiului imens, dar nu putem decat sa fantasmam la o petrecere acolo prin mai, cand temperatura va face atmosfera mult mai prietenoasa.

 

crud arthale bienala arte emerbente bucuresti combinatul fondului plastic

 

Arthale, numele  oficial dat spatiului, va gazdui in acest weekend Bienala de Arte Emergente, asa ca daca v-am facut curiosi, imbracati-va bine si mergeti sa descoperiti un alt spatiu industrial interesant al Bucurestiului. 

Distribuie