• Share

Cum ne-am simtit la concertul Queen & Adam Lambert

Cum ne-am simtit la concertul Queen & Adam Lambert

 

Cum ajungem la concertul Queen & Adam Lambert deja simtim freamatul celor 25.000 de oameni din Piata Constitutiei si stim ca e o zi buna pentru stiinta. E un spectacol doar daca-i privim pe cei din jur care nu mai au rabdare si la fiecare miscare a cortinei incep sa strige „Queen, Queen, Queen” si sa ridice mainile-n aer.

 

Foto: Queen FB.

 

In deschidere canta trupele britanice Electric Pyramid, Jeremy si baietii de la Grimus. Se face 21:00 si ceva. Incepe spectacolul, ii vedem in ecranele laterale ale scenei pe Brian May, Roger Taylor si Adam Lambert pregatindu-se de intrare. Si ce intrare! Energie, vibe super pozitiv, sound impecabil si piesa „The Hero”.

Dupa cateva melodii il auzim pe Adam intr-o romana tare simpatica „Buna seara, Bucuresti!”, ne intreaba daca ne simtim bine si-i raspundem la unison cu ceilalti cu o voce gatuita de nici noi n-o mai recunoastem.

Chiar daca vremea ne lasa impresia ca suntem in sauna, nimic n-a mai contat cand am auzit solo-ul chitaristului Brian May si melodia „A kind of magic” cantata vocal de tobosarul Roger Taylor.

Nici tributul pregatit pentru Freddie Mercury pe melodia „Love of my life”, cantata impreuna cu toti cei prezenti si „Bohemian Rhapsody” cu secvente din concertul de la Montreal din ’81 nu ne-a dezamagit. Poate au fost si cateva lacrimi implicate, dar nimeni nu stie sigur.

 

Foto: Queen FB.

 

Ce ne-a impresionat a fost modestia. Bryan a facut si-un selfie, Adam a coborat sa salute, iar cei din primul rand au fost in extaz. In restul momentelor Lambert a fost excentric, cu gesturi, trairi extreme, cum il stim si nici binecunoscuta coroana n-a lipsit. Jocurile de lumini au fost spectaculoase, cu globuri imense si iluzii bine create, iar in final tunurile de confetti au incheiat cu „We are the champions”.

 

In ce priveste organizarea, au fost cozi, dar au mers repede. Un jeton costa 5 Lei, iar o apa era 1 jeton jumatate, bataie de cap pentru cei care vindeau pana rupeau jetoanele. Pana la 23:15 se puteau returna. 

 

Foto: Queen FB.

Distribuie