• Share

Cum scapam intr-un mod placut de kilogramele acumulate de Sarbatori: patinaj la inaltime, yoga sau tae bo

Cum scapam intr-un mod placut de kilogramele acumulate de Sarbatori: patinaj la inaltime, yoga sau tae bo

 

Cum scapam de surplusul de kilograme pe care Sarbatorile ni l-au facut cadou la pachet cu sarmalele si cozonacul? Incercand, de exemplu, sa imbinam eficienta cu placutul si alegand activitati fizice care sa-i motiveze chiar si pe cei mai lenesi dintre noi. Sporturile de sezon sunt cele mai populare, dar cum in oras posibilitatile se rezuma la patinaj, nu este de ocolit nici miscarea in sala.

 

 

sport iarna bucuresti 2014

 

 

Patinaj la inaltime

 

Aproape toate parcurile orasului se transforma iarna in patinoare, iar sezonul 2013-2014 nu face exceptie. Cat despre noutatile iernii, aceastea sunt la inaltime la propriu, gratie celor mai noi patinoare din oras. Primul dintre acestea a fost inaugurat pe tarasa Promenada Mall iar pentru a patina la inaltime va costa 20 lei (2 ore) sau 25 lei (weekend). Patinoarul va functiona pana in martie si exista vesi bune chiar si pentru cei care nu sunt atat de siguri pe patine: se poate parctica inclusiv curling. 

 

Cocotat pe magazinul Unirea, cel mai nou patinoar din oras va ofera, pe langa posibilitatea de a arde calorii, si un view pe masura. Accesul se face cu liftul, prin parcare, pana la etajul 7, iar pana la 8 se urca pe scari. Parcarea este gratuita, iar elevii si studentii pot inchiria patine cu o reducere de 50%.

 

Daca nu stiati inca, puteti patina gratis in Bucuresti in parcul Alexandru Ioan Cuza (pentru cei care nu au patine, inchirierea costa 10 lei/2 ore).

 

 

 

Miscare in ritmuri de yoga sau tae bo la inceput de an

 

In caz ca vesnica sala de forta sau programul de aerobic nu va mai motiveaza sa va ridicati de pe canapea, puteti da o sansa in acest debut de 2014 la forme de miscare care implica meditatia, arta sau chiar boxul.

 

Complexa yoga are efecte benefice atat la nivel fizic, cat si mental. La centrul Anahata Ashtanga Yoga, spre exemplu, veti gasi tot felul de programe pentru incepatori (aploximativ 180 lei/abonament), dar si cursuri care vor pune accent pe respiratie si atentie.

 

Nu stim daca dansul contemporan v-a convins inca, dar merita sa-i dati o sansa pentru a va descoperi corpul in ipostaze nebanuite. Puteti incerca cursurile pentru incepatori si avansati sustinute de catre coregrafa Andreea Novac la Centrul National al Dansului. Taxa pentru sase sedinte de curs este de 280 lei.

 

Poate nu v-am convins cu dansul contemporan, dar de balet ce parere aveti? Nu e cazul sa va ganditi ca e numai pentru fetite sau performanta si ar putea fi o experienta interesanta, daca-i dati o sansa. Puteti incerca la Ballet Art, unde abonament lunar costa in jur de 220 lei.

 

Ca sa incheiem intr-o nota ceva mai dinamica, nu ar strica sa incercati si un curs de tae bo, in care miscarile inspirate din box vor putea sa va elibereze de tot stresul. Pentru un abonament la centrul Alexandreea Club Fitness&Spa veti plati aproximativ 150 lei.

Distribuie