• Share

Filme de mall vs. filme de autor – cele mai asteptate premiere ale lunii octombrie

Filme de mall vs. filme de autor – cele mai asteptate premiere ale lunii octombrie

 

Cu adevarat eclectica, industria cinematografica obisnuieste sa ne tina in priza an dupa an, operand cu mijloace sensibil diferite pentru a intampina asteptarile tuturor categoriilor de public. In batalia mall versus cinema de autor nu are de castigat decat publicul – avand in vedere ca genurile se potenteaza, se completeaza si, nu de putine ori, se inspira reciproc.

 

Care ar fi, asadar, cele mai asteptate premiere ale lunii octombrile pe marile ecrane romanesti?

 

the martian 

 

Cinema la mall

 

The Martian (2015), r. Ridley Scott

Cu o distributie demna de cel mai fancy covor rosu de la Hollywood - Matt Damon, Kate Mara, Jessica Chastain -  cel mai nou film al lui Scott ne propune un scenariu SF legat de foarte populara in ultima vreme planeta Marte. In urma unei misiuni pe aceasta planeta, astronautul Mark Watney (Damon) este considerat mort. Si nu-i mai ramane de facut decat sa gaseasca o cale de supravietuire si de intoarcere acasa.

 

 

Pan (2015), r. Joe Wright

Cunoscut pentru dimensiunea romantica a filmelor sale, Joe Wright revine cu un film inspirat din poveste celebrului personaj Peter Pan careia ii adauga un touch personal: Pan este rapit de pirati in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, ajungand in Neverland. Aici se va dumiri si in legatura cu propriul destin care implica lupte cu forte ale raului. In distributie ii regasim pe Hugh Jackman, in rolul fiorosului Barba Neagra, dar si pe Cara Delevingne, Rooney Mara sau Amanda Seyfried.

 


The Walk (2015), r. Robert Zemeckis


De la regizorul lui Forrest Gump vine si o alta premiera asteptata cu interes. The Walk este un biopic inspirat de aventura lui Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) omul care a reusit sa parcurga in 1974, pe starma, distanta dintre turnurile gemele World Trade Center.

 

filme de autor bucuresti

 

Cinema de autor

 

Crimson Peak (2015), r. Guillermo del Toro

Regizorul mexican a dovedit ca se poate misca bine si in lumea filmelor cu super-eroi dar si in cea a cinematografului de festival (Pan's Labyrinth). Cea mai noua productie a sa o aduce in prim-plan pe Edith (Mia Wasikowska) o scriitoare din secolul XIX care va avea parte de niste aventuri iesite din comun.

 

 

Lumea e a mea (2015), r. Nicolae Constantin Tanase

Primul lungmetraj al lui Tanase a atras deja atentia publicului si a criticii inca de la TIFF. Un film cu zvac, sensibil deopotriva, care merita din plin deplasarea la cinematograf.

 

 

La Tierra y la Sombra (2015), r. Cesar Augusto Acevedo


Ultima recomandare are in vedere un film care va fi prezent in festivalul Les Films de Cannes a Bucarest si care a fost premiat cu Camera d’Or anul acesta la Cannes. Povestea banala a unei familii din Columbia devine prilej de emotionanta miscare a camerei si introspectie dar si de zugravire a unei realitati incomode a zilelor noastre.

Distribuie