• Share

Hindi Zahra la Sala Radio. Infuzia muzicala fierbinte din Maroc.

Hindi Zahra la Sala Radio. Infuzia muzicala fierbinte din Maroc.

 

Cand am ajuns aseara la Sala Radio infrigurata si usor obosita, nu stiam foarte bine la ce sa ma astept de la concertul Hindi Zahra, organizat de Twin Arts. Se anuntase ca este sold-out si intr-adevar am dat peste o sala plina si zumzaitoare.

 

 

recenzie hindi zahra 2015

 

 

Trupa formata din sase instrumentisti si Zahra a urcat pe scena pe la 20.10. Initial am fost destul de uimita de tinuta simpla a artistei. Niste cizme, o pereche de blugi si un tricou. Imi imaginam matasuri, bratari si exotisme si am fost total luata prin suprindere. Insa, cu cat concertul a inaintat mai mult, am realizat ca nu despre aparente este vorba in cazul acestei nomade muzicale. Totul pleaca din interior. De acolo vine energia. Focul. Caldura. Nu este nevoie de alte accesorii, pentru ca vocea si pasiunea ei fac totul. Se aude in muzica sa si se vede in felul in care danseaza si se misca pe scena.

 

Concertul a cuprins mai toate melodiile de pe ultimul sau album, Homeland, lansat anul acesta, dar si cateva dintre cantecele cunoscute de pe primul, Homemade. Pe La Luna, instrumentele de percutie si-au facut de cap, pe Dream, trompeta a iesit in fata, iar pe Set Me Free, bass-ul a invaluit sala in tonalitatile sale profunde. La final, pe Ahiwaya lucrurile s-au animat ceva mai tare și sala s-a ridicat în picioare aplaudând frenetic. Zahra a revenit pentru bis, si ne-a cantat mai intai singura, acompaniata doar de chitara, Broken Ones. Apoi, alaturi de restul trupei, Cabo Verde, pe care artista s-a dezlantuit complet, ingenunchiind pe scena, fluturandu-si parul lung si negru si sincronizandu-si miscarile cu ritmurile innebunitoare ale tobelor. Conform setlist-ului oficial, acesta ar fi trebuit sa fie ultimul cantec al serii, dar cum toata lumea se ridicase in picioare si dansa, dupa ce s-a consultat cu colegii, Zahra ne-a mai cadorisit si cu piesa Stand Up.

 

A fost un concert intens, care ni s-a scurs prin timpane si ne-a incalzit inimile si corpurile, ne-a facut sa uitam unde suntem si sa pornim intr-o calatorie indepartata, dincolo de Gibraltar, in indepartatul, salbaticul si exoticul Maroc. Un concert fierbinte si dulce, asemenea unui ceai aromat si tare servit de beduini, intr-un cort, in toiul unei nopti inghetate din desert.

Distribuie