• Share

Hot pe litoral: cele mai tari concerte si festivaluri ale verii

Hot pe litoral: cele mai tari concerte si festivaluri ale verii

 

Suntem in plina vara 2013 si, daca nu ati ajuns deja la mare, avem noi cateva motive numai bune pentru a va convinge sa petreceti cateva zile pe litoralul autohton. In afara de senzatia de libertate pe care ti-o da orice mare cu valuri ce se sparg la tarm, plus bronzul de rigoare (atentie la SPF!) exista concertele, frumoasele seri interminabile, cu muzica pe plaja si senzatie de somn lasata acasa, printre betoane.

 

Ei bine, 2013 nu face exceptie, asa ca la mare, in Navodari, Mamaia ori Vama Veche te asteapta in urmatoarele saptamani un amestec exploziv de festivaluri cu traditie dar si evenimente fresh. Material numai bun de transformat in amintiri pentru iarna.

 

 

The Mission Dance Weekend

 

the mission dance weekend

 

 

Nu e deloc indicat sa va faceti planuri pentru weekendul 9-10 august. Plaja Hanul Piratilor va exploda in deja buna traditie anuala a The Mission Dance Weekend. Este editia cu numarul sase, iar line-up-ul face chef de dans: Booka Shade, Telepopmusik, Giuseppe Ottaviani, Joris Voorn etc.

 

Din experienta anilor trecuti, ar fi bine sa va rezervati din timp o cazare prin Navodari, ca sa puteti ajunge pe jos la Hanul Piratilor, ocolind astfel si bataia de cap data de parcare sau transport in zilele de concert.

 

Daca va ganditi sa luati bilete in avans, preturile variaza intre 40 si 70 de lei (zi/pachet de doua zile), in perioada 11 iulie - 8 august. La intrare un bilet va costa 60 lei, iar la categoria VIP, 80 lei.

 

 

Kudos Fest

 

kudos fest mamaia

 

 

Pentru connaisseuri, plaja Kudos din Mamaia probabil nu mai are nevoie de nicio prezentare. Daca am fi s-o descriem rapid ne-am gandi la ritmuri electro reflectate in ochelari de soare si umbrelute de cocktail.

 

In weekendul 26-28 iulie va avea loc cea de-a doua editie a unui festival ambitionat sa ridice in picioare toata Mamaia, Kudos Fest.

 

Printre cei care vor face legea la platane in acest weekend se numara: Moonsound, Mano & Mahony, Rosario Intenullo, Mihai Popoviciu sau Optick & Eftimie. Pretul unui abonament este de 50 de lei in avans, intre 15 si 26 iulie, iar in zilele de festival poate varia in functie de ora intrarii intre 20 si 50 lei.

 

 

Sunwaves 14

 

sunwaves mamaia

 

 

Un alt festival de traditie va avea loc anul acesta tot in inima sound-ului electro de la mare – Mamaia, intre 16 si 18 august. Este vorba despre Sunwaves 14

 

Fanii se vor bucura sa auda ca din line-up-ul din acest an fac parte: Carl Cox, John Digweed, Ricardo Villalobos, Audiofly sau Guy J. Pretul unui bilet este de 45 lei.

 

 

Concerte in Vama Veche

 

vama veche

 

 

Se stie, in Vama nu ai nevoie decat de o pereche buna de basketi/conversi ca sa poti dansa pe nisip de seara pana dimineata. Fie ca alegi sa petreci la Papa la Soni, dupa ce ai mancat bine, la Molotov, Expirat ori Goblin, ai toate sansele sa te lovesti si de un concert pe gustul tau.

 

Daca mergi pe traditie si tot de la Expirat ti se pare ca se prinde cel mai tare rasarit din Vama, poti merge la concert Moonlight Breakfast (25 iulie), The Mono Jacks (15 august) sau Les Elephants Bizarres (22 august).

 

Or fi cei de la Goblin mai noi pe harta Vamii, dar nu se lasa mai prejos cand e vorba de concerte. Ca sa-ti pui agenda estivala la punct nu-ti spunem decat ca ii poti vedea pe: Robin and The Backstabbers, DJ Skoo (27 august), CTC, Gojira & Planet H etc. (2 august), Suie Paparude, Chimie etc. (9 august) sau E.M.I.L, DJ Skoo (16 august).

 

 

Folk You!

 

Am amintit mai sus de festivaluri de traditie, unul dintre acestea are loc, in fiecare vara, la Vama Veche, de opt ani incoace. In aceasta vara, Festivalul Folk You! va avea loc intre 1 si 4 august.

 

Pentru iubitorii genului cativa dintre artistii care vor canta in acest an sunt : Zoia Alecu, Vita de Vie, Celelalte Cuvinte, Nicu Alifantis & Mozaic Band, Gheorghe Zamfir, Tudor Gheorghe, Rona Hartner, Florin Chilian, Vama etc.

 

Am lasat pentru final o veste mai putin buna pentru iubitorii festivalului Stufstock. Este prima oara, in ultimii 10 ani, cand acesta nu va avea loc.

 

Dar nu este vorba de o disparitie, ci de o transformare, evenimentul urmand sa aiba loc, la anul, intr-o formula rebranduita. 

 

E o vara in care nu mai conteaza atat de tare daca esti fan electro, indie sau folk, oferta muzicala a litoralului e generoasa si promite distractie.

Distribuie