• Share

Jurnal de bucurestean: La reprise

Jurnal de bucurestean: La reprise

 

Francezii au acest cuvant, la reprise, care implica reluarea unei activitati, indiferent ca vorbim despre scoala ori job ori cu totul altceva.

 

Si e cat se poate de adevarat ca intre o mini-vacanta si o vacanta propriu-zisa de iarna o “reprise” poate fi destul de greu de suportat.

 

reintoarecere bucuresti 2015

 

Mai ales dupa o revenire intr-un Bucuresti cu care trebuie sa ne reconectam. Iar ritmul este unul alert de pasi catre Sarbatori cand se va cere ceva in plus de la fiecare dintre noi.

 

Atat de intens incat vom fi la un pas de a ne goli de continut intr-un preaplin de fapte "bune" si revarsari sentimentale.

 

Reluarea nu inseamna ca trebuie insa sa ne intoarcem in aceeasi paradigma incremenita. Inseamna, mai ales, sansa unui nou inceput, simbolic, in care avem ocazia de a re-face lumea si de a o modela in alt sens.

 

Si pentru ca tot se apropie Sarbatorile, n-ar fi un moment bun sa incepem sa ne gandim mai mult la cei din jur? Oameni pe langa care trecem poate zilnic pe strada, oameni straini pe care ii putem ajuta chiar si cu o vorba buna.

Distribuie