• Share

Jurnal de bucurestean: Sa disparem o vreme in carti

Jurnal de bucurestean: Sa disparem o vreme in carti

 

Am putea o vreme sa mergem sa locuim in carti. Am respira astfel aerul unor alte lumi in mod sigur mai frumoase decat a noastra, in prezent.gaudeamus 2015 bucuresti 

 

Dar nu la izolare ne gandim mai ales, cand spunem asta, ci la posibilitatea de a ne deschide mintea si sufletul in carti pentru a ne reintoarce mai deschisi si mai fericiti in lumea reala.

 

In aceste zile epicentrul livresc al Bucurestiului se muta la Romexpo, care, gratie cartilor ce s-au asezat pe rafturi, reuseste sa se mai anime.

 

Dincolo de lansari, agitatie, catinele improvizate sau kurtos-ului vandul la intrare, ramane bucuria plimbarii printre lungile culoare de carti care asteapta deschideri, transformari si inchideri, furie sau lacrimi, indragostire iremediabila.

 

O carte poate echivala cu un sejur la munte, mare sau, si mai bine, pe o alta planeta. Indiferent de culoarea planetei ori personaje, sa plonjam fara ezitari in povesti clasice sau contemporane, fara grija dezamagirilor sau a dezintegrării, ci doar cu preocuparea de a ajunge la urmatoarea carte buna dupa ce o terminam pe actuala.

Distribuie