• Share

Just Can't Get Enough: peste 40 de mii de fani au cantat la unison cu Depeche Mode pe 15 mai

Just Can't Get Enough: peste 40 de mii de fani au cantat la unison cu Depeche Mode pe 15 mai

 

Iata ca minunea s-a produs: trupa Depeche Mode s-a intors pentru a doua oara in Romania, de data aceasta in cadrul The Delta Machine Tour, performand remarcabil in fata unui stadion plin. Aproximativ 40.000 de persoane au (re)venit pe fostul Lia Manoliu, acum National Arena pentru a se intalni cu pionierii synthpop-ului: Dave Gahan, Martin Gore si Andy Fletcher.

 

Pe 15 mai 2013, inca de la orele diminetii se simtea cum Bucurestiul freamata de nerabdare, exemplul cel mai concludent reprezentandu-l hit-urile Depeche Mode care rasunau din masinile aflate la stop. A urmat apoi avalansa de melodii postate pe retelele de socializare, iar la ora 17:00 fanii cei mai fani erau deja la stadion in fata scenei.

 

 

depeche mode concert bucuresti 2013

 

 

Asa cum era programat, la 19:45 trupa Fox a urcat pe scena pentru a deschide show-ul, dar depecharii se agitau din ce in ce mai tare. In jurul orei 21:00 asteptarea le-a fost curmata: primele acorduri ale piesei Welcome to my World rasunau in boxe, ca un ritual de initiere in lumea Depeche Mode. Dave Gahan, Martin Gore si Andy Fletcher au salutat Bucurestiul in aplauzele a mii de fani entuziasmati. Nu putem omite din discutie outfit-ul lui Gahan, celebra vesta glam de care s-a descotorosit spre final, in uralele a zeci de mii de fane. Coafura a la Johnny Cash si dansurile senzuale au completat prestatia scenica a heartbreaker-ului.

 

Din setlistul concertului au facut parte melodii precum Angel, Walking in My Shoes, Precious, Black Celebration sau Policy of Truth la care publicul si-a intrat in rol cantand si aplaudand frenetic. Relatia artist - fan s-a dezvoltat intr-un crescendo care a dus la o adevarata dezlantuire a fanilor pe hit-uri pecum Personal Jesus.

 

Au existat si necesarele momente de tandrete, cand Gahan a luat o pauza si i-a cedat microfonul lui Martin Gore a carui voce trimite impulsuri electrice catre inima oricarui meloman. Gore a cantat Higher Love si When the Body Speaks alaturi de fanii care au creat o mare in valuri spumoase, dar linistitoare, prin miscarile de brate si uralele la unison.

 

 

depeche mode concert bucuresti recenzie 2013

 

 

Should Be Higher, Barrel of a Gun sau Heaven au facut si ele parte din concertul de promovare a noului album The Delta Machine. Dupa ce ne-au tinut cu sufletul la gura si mainile in aer asemenea unei fete care se lasa greu cucerita, baietii s-au intors pentru bis, iar la melodia Just Can't Get Enough spectatorii au explodat pur si simplu de bucurie.

 

Desi sunetul a lasat de dorit in anumite zone ale stadionului (e unanim recunoscut faptul ca pe gazon se aude intotdeauna cel mai bine), Depeche Mode a oferit inca o data o mostra de magie si calitate si speram sa nu treaca inca 7 ani pana la urmatorul concert pe plaiuri mioritice.

Distribuie