• Share

Loc nou in oras: La Yardini, gradina de langa Cismigiu, veti bea una dintre cele mai bune limonade din oras

Loc nou in oras: La Yardini, gradina de langa Cismigiu, veti bea una dintre cele mai bune limonade din oras

 

Ne-am obisnuit deja cu barurile, cafenelele si, mai nou, gradinile tematice, care par a fi unul dintre trendurile populare in materie de design in ultimii ani. Dar ne bucuram de fiecare data cand uneia dintre batranele case ale orasului i se reda o noua sansa la stralucire. Nu departe de Cismigiu, pe Stirbei Voda s-a deschis de curand un nou restaurant, Yardini. Dar, cum vara abia a inceput, elementul forte al locului il reprezinta gradina. Care este suficient de mica cat sa provoace o stare de placuta intimitate, dar nu atat de mica, incat sa devina sufocanta.

 

 

yardini bucuresti 2014 cismigiu

 

 

Verdele plantelor care se catara pe ziduri se asorteaza cu nunata casei si, ca sa nu existe dubii legate de caracterul de veritabila gradina, in centru exista straturile cu morcovi si mere, destinati iepurilor din logo-ul gradinii.

 

Gradina se bucura de calmul unui loc inca destul de nestiut, asa ca ar fi bine sa profitati, mai ales ca am baut aici cea mai buna limonada a acestui inceput de vara (15 lei, comparabila numai cu cea descoperita la Cluj). Pentru ca ne-au fost recomandate calduros pastele, am incercat doua variante: una cu rosii uscate si busuioc, iar cea de-a doua cu midii si sos de vin alb (35 - 38 lei/portia). Castigatoare la puncte au iesit pastele cu midii, desi mici detalii, precum lipsa recipientul pentru cochilii, au lasat de dorit. Cat despre pastele cu rosii uscate, au fost servite cam reci, dar ce ne-a surpris cel mai neplacut a fost abundenta uleiului.

 

Atentia si viteza de reactie a chelnerului au fost destul de bune, iar aparitia cheese cake-ului cu fructe de padure (20 lei) a mai sters putin din dezamagirea episodului paste. Vizita la toaleta nu s-a lasat cu surprize neplacute si un plus il constituie tapetul vintage. Totusi, oglinzile mici Ikea-style nu sunt prea generoase.

 

Yardini poate fi o alegere mai mult decat placuta, pentru o racorire de seara la o limonada sau un vin rose.

 

Click pe foto pentru marire 

yardini yardini
yardini yardini

Foto: Orasul Meu

Distribuie