• Share

O portie de magie in supa-crema de broccoli de la Simbio

O portie de magie in supa-crema de broccoli de la Simbio

 

Am aflat despre Simbio din statusul de FB al cuiva din lista. Apoi, intr-o zi de ianuarie, am si ajuns in Centrul Vechi, pe Selari nr. 18, unde exista Simbio Coffe & More. Prima oara nu m-a impresionat mare lucru, am baut un mojito decent, am privit perechile sau prietenii care au umplut rapid spatiul si care pareau a-si comanda ceva mult mai bun decat desertul cu mar si inghetata pe care il aveam eu in fata, am facut un cadou si am plecat. Dar am revenit intr-o seara, cu o prietena, infometate si dornice de ceva frumos.

 

 

 

cafe simbio centrul vechi bucuresti

 

 

 

M-am asezat in acelasi loc, pe canapeaua de langa geamul mare din sticla si am privit in jur. Cafeneaua e mica dar are personalitate. Mesele albe sunt acompaniate fie de scaune cu print colorat pe spatar, fie de o canapea care poate primi pe lungimea a trei mese un mare grup vesel.

 

 

Spatiul e luminat de nuante deschise: tavanul si peretii din caramida vopsita in alb fac pereche coloristica cu barul si cu lampile suspendate ce se apleaca deasupra acestuia. Evident, o ambianta atat de imaculata are nevoie de pete de culoare, care nu s-au lasat asteptate si s-au asternut la masa noastra, mai intai sub prezenta unor servete-suport in forma de frunza verde crud. Apoi, nu dupa multa vreme, a aparut si revelatia serii: supa-crema de broccoli & crutoane, cea mai buna pe care am mancat-o vreodata si despre care am aflat ca se prepara cu smantana lichida.

 

 

 

simbio cafe & more centrul vechi selari bucuresti

 

 

 

Am mai zabovit la Simbio pret de un sandvis cu somon, intr-o atmosfera extrem de calda si placuta, care reuseste sa te izoleze de zarva Lipscanilor. Am realizat ca este si genul de loc unde poti sta in liniste la o cafea cu un laptop pe masa, intr-o dimineata din acelea cand peretii camerei sau vreo biblioteca nu te ajuta deloc. Portiile sunt un pic cam prea à la française, iar preturile de centru. 

Intre timp am aflat ca au si vinuri bune si ca organizeaza brunch-uri interesante. 

Distribuie