• Share

Oamenii Orasului: Amdraci prin Bucuresti si ma tratez in cea mai noua gradina a orasului, Terasa Monteoru

Oamenii Orasului: Amdraci prin Bucuresti si ma tratez in cea mai noua gradina a orasului, Terasa Monteoru

 

Stefan Munteanu a.k.a. Amdraci este un publicitar care de ceva vreme a devenit ambasadorul unor locuri cool din oras, cum ar fi barul cu masini de cusut al Centrului VechiPapiota. Ii plac locurile autentice si si-ar dori ca Bucurestiul sa fi incremenit in ipostaza de acum vreo 10 ani. Dar pentru ca nimeni nu poate opri timpul, incearca sa ne ofere prilejul de a descoperi locuri de poveste ale orasului. Cea mai noua pe lista este Casa Monteoru, a carei Terasa se va inaugura chiar in acest weekend.

 

 

 

 

Orasul Meu: Te ocupi, in calitate de PR, de o serie de locuri cu dichis din oras: Papiota si, mai nou, Terasa Monteoru. Cum ai facut tranzitia de la zona ta de baza, advertising-ul,  la a te ocupa de imaginea unor hot places din oras?

 

Stefan Munteanu: Nu a fost nimic premeditat, am fost doar pe aceeasi lungime de unda cu oameni care fac lucruri in care am crezut si eu.

 

 

OM: Unde anume in Bucuresti iti place sa-ti bei cafeaua de dimineata si sa termini seara la o bere?

 

SM: Cafeaua cea mai buna este la birou, tocmai de aceea am o mica dependenta pentru un loc de munca stabil. Acolo imi pun gandurile in ordine si imi fac planurile legate de beri nocturne. Nu am un loc anume unde termin seara la bere, in general merg unde imi sunt prietenii. Ca o preferinţă proprie, mă atrag locurile în care normalitatea este la ea acasă, cum ar fi Cercul Militar, Intermacedonia de la Iancului sau La Scriitori.

 

 

OM: De anul trecut, gradini nestiute si case deosebite au tot inceput sa-si deschida portile. Ce ne poti spune despre Terasa Monteoru care, iata, intra in circuit la inceputul acestei veri:

 

SM: Ca si celelalte proiecte, Terasa Monteoru a luat nastere dintr-o intamplare. Stiu, toata lumea cauta locuri deosebite, dar de aceasta data pot spune ca acest loc ne-a gasit pe noi. Casa Monteoru are o istorie fabuloasa, iar faptul ca acum contribuim si noi la ea, nu poate decat sa ne oblige sa facem lucruri memorabile.

 

 

terasa monteoru 

 

 

OM: Un restaurant din oras de unde nu ai iesit pana acum flamand sau dezamagit?

 

SM: Locul unde isi faceau veacul greii teatrului romanesc, adica bistro Tormen de pe Regina Elisabeta. Cred ca are multe review-uri pe forumuri de turism, pentru ca acum vad o groaza de turisti straini.

 

 

OM: Stim ca esti pasionat si de fotografie. Ce anume din peisajul, bucurestean, uman sau nu, te face apesi butonul camerei?

 

SM: Niciodata nu am stiut de unde mi se trage, pana cand am intrat in laptopul tatalui meu si m-am uitat la niste poze facute cu o banala camera foto. Atunci am inteles ca este o chestie genetica, dar fotografia, ca si arta, ma oboseste. Imi place sa pozez rudimentar, cu telefonul sau cu un aparat pe film de unica folosinta.

 

 

OM: Un bar / club disparut care-ti trezeste nostalgii?

 

SM: Embryo a lasat o rana deschisa pentru multa lume, eu sunt unul dintre cei care mai sufera dupa el. Cam acelasi lucru s-a intamplat si cu La Mania. Iar in ambele cazuri cred ca disparitia lor ne face mai puternici, ne rafineaza gusturile si ne obliga sa apreciem prezentul.

 

 

OM: Daca ai putea schimba ceva pentru toteauna la Bucuresti:

 

SM: In 1999, cand am venit din Constanta, mi s-a parut un oras fabulos, cu o viata de noapte variata si plina de gust. Am incercat cam tot in primii ani de Bucuresti, de la Salsa la Regie, de la Dorobanti-ul vechi la noile fite din nord, de la cantine la restaurante cu traditie. Peste tot eram inconjurat de o atmosfera care mi se potrivea ca o manusa. In concluzie, as lasa Bucurestiul asa. Asa cum a fost pana acum vreo 10 ani.

 

 

OM: Prin oras: masina, bicicleta sau trotineta?
 

SM: Am mers cu masina ani buni, traficul m-a facut sa iubesc mersul la pas. Imi place linia 311 care vine des, nu e aglomerata si ma duce de acasa in centru in doar 10 minute. Bicicleta ma sperie in Bucuresti, dar cand o sa avem niste piste decente nu voi ezita sa o folosesc.

 

 

OM: Un loc / cartier din Bucuresti in care nu ai ajuns pana acum dar in care ti-ar placea sa mergi:


SM: Am cam fost peste tot, nu cred ca este cartier unde sa nu fi calcat macar o singura data. Fiecare cartier are farmecul lui, dar in Ferentari nu am mai fost de vreo 8 ani. As vrea sa vad daca s-a mai schimbat ceva si cum o mai duce lumea.

 

 

OM: Cel mai inedit loc din oras in care ai deschide un bar / restaurant / gradina si cum ar arata el?

 

SM: As vrea un rooftop adevarat. Un Weekend Bar cum e la Berlin, l-as face pe terasa magazinului Unirea. Legat de modul in care arata, nu as complica lucrurile. Stilul minimalist gen Live At Robert Johnson cred ca nu ar deranja pe nimeni, dimpotriva.

Distribuie