• Share

Oamenii Orasului: Maestru de ceremonii la PopUp Dinner, Irina Hristu gateste intr-un Bucuresti pe care il iubeste, cu bune si cu rele

Oamenii Orasului: Maestru de ceremonii la PopUp Dinner, Irina Hristu gateste intr-un Bucuresti pe care il iubeste, cu bune si cu rele

 

Irina Hristu reuseste sa faca la Bucuresti doua dintre lucrurile care-i plac cel mai mult: sa gateasca cu suflet si sa invite bucurestenii la cina si socializare in locuri inedite. De mai bine de un an, Irina, Vali si echipa lor plimba prin oras editiile PopUp Dinner - o cina speciala, cu bucate alese si locuri limitate, unde se socializeaza mai ceva ca pe Facebook. Meniul si locul sunt mereu altele, iar Irinei i-ar placea sa ajungem sa ne bucuram in curand de o cina delicioasa in compania unor oameni frumosi chiar si pe scena Teatrului National!

 

 

irina hristu popup dinner

 

 

Orasul Meu: Cum te inspira orasul in ceea ce faci? E un ajutor sau mai degraba o piedica?

 

Irina Hristu: Orasul ma inspira in nenumarate feluri, ma ajuta prin oamenii care sunt aici si vor sa ramana, prin locatiile inedite pe care le avem si posibiltatile de a face PopUp Dinner. Consider ca aceasta criza financiara a ajutat atat orasul cat si pe noi, am devenit mai creativi in ceea ce facem, punem mai mult suflet si nu ne dam batuti. Nu conteaza doar sa faci bani, important este sa faci ceva care sa dureze si care sa bucure omul.

 

 

OM: In ce fel s-a integrat in oras povestea PopUp Dinner?

 

Irina: PopUp Dinner este in primul rand un proiect pentru si despre oameni, deschisi la noi experiente si mai ales deschisi sa vina in locurile in care organizam evenimentele - spatii inedite unde probabil nu te gandeai ca vei lua cina. Noua ni se pare ca povestea PopUp Dinner s-a integrat intr-un mod natural in capitala noastra, loc al discrepantelor si al controverselor, ajungand la anumiti oameni care se pare ca asta si cautau, o metoda neconventionala de a lua masa, in oras. 

 

 

OM: Un loc inedit din Bucuresti, unde ti-ar placea sa aiba loc o editie PopUp Dinner:

 

Irina: Buna intrebare! Sunt atat de multe locuri inedite pentru o cina si sunt fericita ca avem atatea posibilitati, incat mi-e greu sa ma decid. Sper doar sa ne ajute si oamenii care se ocupa de aceste minunate locuri, dar mai ales administratia orasului. Primul care imi vine in minte este Muzeul Satului, un loc minunat care s-ar preta perfect unei cine in aer liber, apoi Parcul Herastrau, pe malul lacului, sau chiar pe scena Teatrului National.

 

 

OM: Daca ai putea schimba ceva pentru totdeauna in Bucuresti, acel lucru ar fi:

 

Irina: Mentalitatea oamenilor legata de acest oras sau aceasta tara. Daca ne-am putea mandri cu ce avem si nu am mai critica tot, daca am avea putin mai multa grija de el, sau daca ne-am implica mai mult in dezvoltarea lui, cred ca Bucurestiul ar ajunge un mic Berlin. Totusi, din randul celor de varsta similara cu a mea observ ca se ridica valori care se si implica activ in viata orasului.

 

 

OM: Unde-ti place sa mananci in oras?

 

Irina: Mi-ar placea sa mananc si eu la un PopUp Dinner. Cred ca voi face o editie speciala, unde sa avem un invitat deosebit care sa gateasca pentru echipa PopUp Dinner. Ar fi minunat!

 

 

irina hristu popup dinner

 

 

OM: Primul loc din oras in care ai duce un prieten care vine pentru prima oara aici:

 

IrinaEvident, la un PopUp Dinner. Locatie inedita, meniu gustos, atragator si savuros, alaturi de oameni minunati, gata sa socializeze. Pentru o prima experienta in capitala, ce iti poti dori mai mult?

 

 

OM: Descrie in cinci cuvinte dimensiunea culinara a Bucurestiului:

 

IrinaPai sa vedem: anosta (pe alocuri), delicioasa (daca nimeresti unde trebuie), extravaganta (multitudine de restaurante), inventiva (la PopUp Dinner) si savuroasa (daca vorbim despre bucataria romaneasca).

 

 

OM: Ai vreun regret legat de un proiect de pana acum care nu ti-a iesit din cauza factorilor externi (mentalitate etc.)?

 

IrinaIn general nu am regrete, consider ca am pornit cu dreptul si in anul 2013 am realizat cam tot ce ne-am propus. Anul asta tindem spre ceva mai mare si aici e posibil sa ne lovim de anumiti factori externi, dar sunt sigura ca vom depasi orice obstacol. 

 

 

OM: In ce perioada din istoria Bucurestiului ti-ar fi placut sa traiesti si de ce?:
 

IrinaMereu mi-a placut ideea de Micul Paris, atunci cred ca orasul era cel mai frumos, cald, curat, primitor si cu oameni mai atenti. Ce putea fi mai frumos decat sa te duci la Capsa pentru a savura prajituri din cele mai fine, ori la Jaristea, la Sosea la cina, sau sa te plimbi pe Calea Victoriei si sa miroasa numai a parfumuri imbietoare. Probabil sunt mai boema si ma atrage acea perioada.

 

 

OM: Daca ai pleca sa locuiesti in alt oras din tara ori strainatate, ce crezi ca ti-ar lipsi cel mai mult din Bucuresti?

 

IrinaIn primul rand familia si prietenii, apoi mi-ar lipsi noptile lungi la Baraka, sau haosul din Centrul Vechi, plimbarile cu bicicleta prin Herastrau, piata mea iubita (Obor) care imi da o energie geniala etc. Cred ca mi-ar lipsi tot, poate chiar si ce nu imi place acum. Iubesc Bucurestiul, cu bune si cu rele si cred ca daca o sa il iubim toti putin mai mult, o sa reusim sa il schimbam in bine.

 

 

Daca locuiti in Bcucuresti si sunteti tentati sa ne spuneti povestea voastra, asteptam un e-mail pe adresa: [email protected] 

Distribuie