• Share

Plastilina, casa cu terasa colorata si artistica

Plastilina, casa cu terasa colorata si artistica

 

Un nou loc de bine, unde hipsterii se intalnesc cu artistii si creativii, a inviorat in primavara acestui an o casa veche din zona Izvorul Rece. Intre timp Plastilina, sora Acuarelei, pentru ca despre ea vorbim, a intrat in circuitul locurilor de iesit conceptuale-hip ale Bucurestiului.

 

 

plastilina 

 

 

Despre casa aflam ca a fost construita in 1893, iar in curtea ei au aparut banci de lemn vopsit si scaune cu perne multicolore. Scaunele de diferite marimi si structuri dau mereu de inteles ca primesc cu bratele deschise pe toata lumea, si cam asta e vibe-ul la Plastilina, unde felinarele, dulapurile, aragazul sau usile vopsite in culorii vii, convietuiesc in pace.

 

Nu o sa ocolim senzatia de suprasaturatie pe care am avut-o apropo de aceasta estetica studiata si voit boema pe care o au mai toate locurile de iesit de la noi (regasita si la Plastilina): obiectele vintage, reconditionate, paharele-borcan, nota de plata adusa in cutii de tabla. Cu precizarea ca nuanta dominanta este, in cazul Plastilinei, boemul-hippie.

 

 plastilina

 

 

Ne-a placut insa fresh-ul pe baza de pepene (12 lei) si daca tot intram in zona meniului, trebuie sa stiti ca exista tot felul de bauturi varatice cu iz raw si in continutul carora veti gasi fructe de padure, banane, pepene, germeni de grau sau de lucerna (15 - 17 lei).

 

Dar ce ne place cel mai tare la Plastilina sunt evenimentele interesante din zona artei pe care le gazduieste (fiti pe pace, nu duc lipsa nici de concerte, ori seri de DJ-ala). Cel mai fresh eveniment de acest gen este Danube Revisited, o expozitie itineranta, care poarta intr-un camion-muzeu fotografii ale lui Inge Morath; selectia surpinde momente din viata oraselor si a oamenilor de pe malurile Dunarii inainte si dupa caderea Cortinei de Fier. Expozitia a avut pe harta calatoriei 8 tari, de-a lungul cursului Dunarii, iar astazi este ultima zi cand o mai puteti vedea la Plastilina.

Distribuie