• Share

Pumni de piatra - biografia Erei de Aur a Boxului

Pumni de piatra - biografia Erei de Aur a Boxului

 

Stim ca 2016 a fost anul celor mai tari filme, dar saptamana asta sigur s-au aliniat astrele astfel incat sa vedem doua biografii dintre cele mai bune aparute in ultima perioada in cinema.

Daca de Sully ti-am povestit ce si cum, i-a venit randul lui Pumni de piatra.

Avanpremiera filmului s-a difuzat aseara, in Afi Palace Cotroceni, unde Orasul Meu a fost prezent, c-asa-i sta bine.

 

Pumni de piatra - biografia Erei de Aur a Boxului

Foto: Hands of Stone FB.

 

Pe langa povestea in sine, a celui mai mare boxer din Era de Aur a Boxului - Roberto Duran, jocul actorilor Edgar Ramirez, Robert de Niro si Usher Raymond te face sa uiti ca esti intr-o sala de cinema. Timp de 105 minute le esti alaturi in ringul de box si in minte. Iar pentru asta, multumirile se duc catre regizorul Jonathan Jakubowicz.

Subiectul, pe larg, il cunosti bine daca esti fan al sportului. Daca nu, afli ca Roberto Duran, nascut in urma unei aventuri a unei localnice din Panama cu un puscas marin american, a inceput sa boxeze pentru a castiga bani sa-i construiasca mamei lui o casa si astfel sa scape de saracie.

Lungmetrajul surprinde evolutia lui, relatia cu antrenorul Ray Arcel, primul ales in Boxing Hall of Fame si rivalitatea dintre Duran si Sugar Ray Leonard, primul boxer american care a castigat peste 100 de milioane de dolari din premii.

 

 

Duran este singurul care l-a infrant, spunand ca „boxul reprezintă un sport psihologic”. Pe parcurs au devenit prieteni buni, si asa au ramas pana in prezent. Mai jos dovada. Blurata, dar de nepretuit pentru fani.

 

Pumni de piatra - biografia Erei de Aur a Boxului

Sursa: Hands of Stone FB; Foto: Roberto Duran si Sugar Ray Leonard in Nevada, Hall of Fame.

 

Nu-ti spunem mai multe ca nu suntem spoileri, dar e un film care, cu siguranta, intra in Top 10 filme de vazut intr-o viata, de la care pleci cu niste lucruri invatate si iti promiti ca le si aplici.

 

Distribuie