• Share

Retro Bucuresti: Bulevardul Regina Elisabeta

Retro Bucuresti: Bulevardul Regina Elisabeta

 

Oare cati pasi ai facut pe bulevardul Regina Elisabeta (care odinioara se numea Academiei si, ulterior Republicii)? Si oare cati pasi au facut bucurestenii de la 1872 incoace, cand cel dintai bulevard al orasului care trecea prin fata Universitatii a fost extins inspre Calea Victoriei?regina elisabeta bulevardul 


Din cauza acestei extinderi a fost daramata si Manastirea Sarindar care se afla pe locul de astazi al Cercului Militar. Din seria lucrurilor de odinioara azi disparute, dincolo de intersectia cu Calea Victoriei se afla un deal, motiv pentru care bulevardul coboara si astazi in panta catre Cismigiu

 

Si daca tot am ajuns la Cismigiu, aici se afla pe vremuri un teren transformat in iarmaroc. Pe Maidanul lui Duca se intindea un adevarat balci cu distractii, calusei si fotografi. Soarta lui este trasata la inceputul secolului XX cand incep lucrarile la Ministerul Constructiilor si Lucrarilor Publice.

 

In anii ’20, bulevardul devine faimos pentru puzderia de cinematografe cu reclame luminoase si filme care ii ajutau pe bucuresteni sa viseze pana departe, la starurile de la Hollywood.

Cat despre numele actual al bulevardului, acesta vine de la denumirea primita de o portiune a bulevardului catre finalul secolului al XIX-lea (intre bulevardul Academiei si Mihail Kogalniceanu).

Distribuie