• Share

Retro Bucuresti: Grand Hotel du Boulevard

Retro Bucuresti: Grand Hotel du Boulevard

 

Fascinante locuri hotelurile, cu tot alaiul de personaje care se perinda prin camere si holuri de-a lungul timpului. Aflat la intersectia a doua dintre cele mai importante artere bucurestene, Calea Victoriei si Regina Elisabeta, Grand Hotel du Boulevard continua sa ramana una dintre cele mai emblematice cladiri din centrul Bucurestiului.


grand hotel du boulevard 


Inainte ca arhitectul Alexandru Orascu sa se apuce de planurile cladirii, a existat Jacques Herdan, un om de afaceri care a cumparat un teren intr-un Bucuresti aflat in plina transformare, candva dupa a doua jumatate a secolului al XIX-lea. In 1871 pe terenul cumparat de acesta se va inaugura Hotel Herdan, unul dintre cele mai fancy hoteluri din Bucuresti, cam scump, ce-i drept, dar care avea la parter un restaurant frantuzesc si celebra librarie Alcalay, fiind si primul hotel din oras care a tras apa curenta.


Din 1877 cladirea se numeste Grand Hotel du Boulevard, nume care ii va ramane pana in zilele noastre. De-a lungul anilor, in hotel au loc de la evenimente culturale pana la intruniri politice si… comploturi.

 

In anii ’30 patru ofiteri cazati aici pun la cale un atac impotriva regele Carol al II-lea insa acesta esueaza. Renovat acum cativa ani, hotelului i s-a redat stralucirea de altadata. Iar in acest an (16-17 aprilie), va gazdui urmatoarea editie a targului de bijuterie contemporana Autor.

Distribuie