• Share

Retro Bucuresti: Hotelul Athenee Palace

Retro Bucuresti: Hotelul Athenee Palace

 

Unul dintre cele mai vechi hoteluri ale orasului, Athenee Palace, a implinit anul trecut 100 de ani si inca nu si-a pierdul aerul de mister dat de oaspetii din lumea spionajului care s-au cazat aici de-a lungul timpului.

 

hotel athenee palace bucuresti 2015 

 

Situat pe Strada Episcopiei colt cu Calea Victoriei, hotelul a fost ridicat dupa planurile francezului Theophile Bradeau pe locul unui fost han, Gherasi. A fost prima cladirire cu mai multe niveluri din oras, impresionand prin fatada clasica, bogata in ornamente.

 

Athenee Palace a devenit de-a lungul timpului loc de popas pentru cele mai interesante personalitati, de la reprezentanti ai familiilor regale europene pana la jurnalisti, ambasadori ori spioni.

 

Printre acestia s-a numarat inclusiv Rosa Goldschmit Waldeck, jurnalista si spioanca americana care a stat la Athenne Palace la inceputul anilor ’40 perioada in care Barul englezesc al hotelului este in mare voga.

 

Alaturi de sala “Le Diplomate", barul constituie unul dintre elementele definitorii ale hotelului care a fost afectat de bombardamentele din ’44 si refacut in 1948. In anii ’60 i se adauga o noua aripa (pe Calea Victoriei), amenajandu-se o gradina si un restaurant.

 

Dupa revolutia din ’89 hotelul este cumparat de concernul Hilton si modernizat, iar ceva mai tarziu, in 2005, de catre Ana Hotels.

Distribuie