• Share

Retro Bucuresti: Muzeul Taranului Roman

Retro Bucuresti: Muzeul Taranului Roman

 

Una dintre cele mai active prezente ale vietii noastre culturale, Muzeul Taranului Roman ne atrage in permanenta cu felurite evenimente: concerte, targuri, festivaluri si expozitii.

 

muzeul taranului roman bucuresti 

 

Iar daca este sa plonjam in istoria muzeului, ar trebui sa amintim mai intai de initiativa lui Titu Maiorescu de la 1875 de a se înfiinta secţia de artă textilă a Muzeului Naţional de Antichităţi. In 1906 ia fiinta un muzeu autonom al artei ţărăneşti, care se numeste Muzeului de Etnografie, de Artă Naţională, Artă Decorativă şi Artă Industrială.

 

In 1912 debuteaza si constructia cladirii actuale a muzeului, pe sediul fostei monetarii a statului. Gratie proiectul arhitectului N. Ghika-Budeşti, cladirea este conturata in stil neoromanesc, iar lucrarile se finalizeaza abia in 1941. Afectat de schimbarile sociale si politce, in 1953 muzeul ajunge la Palatul Stirbei.

 

Dupa 1990 va reveni in sediul sau istoric iar la conducerea lui este numit Horia Bernea. În 1996 instituţia e recompensată cu titlul de "Muzeu european al anului".

 

In aceasta perioada puteti merge in weekend la targurile din curtea muzeului pentru a cauta cadouri de Craciun sau la Hibernal de chitara – seri de concerte, asta nu inainte de a incerca un vin fiert la Clubul Taranului.

 

Saptamana viitoare, va puteti programa o “vizita” la Noul Cinema al Taranului Roman pentru ultima reprezentare din cadrul British Documentary, „David Bowie - cinci ani” de la orele 19.00 cu intrare libera.

Distribuie