• Share

Retro Bucuresti: Palatul aflat in cel mai inalt punct al Bucurestiului

Retro Bucuresti: Palatul aflat in cel mai inalt punct al Bucurestiului

 

Exista colturi de Bucuresti care inca ne mai surprind, iar asta ne place la nebunie. Este si cazul unei strazi in trepte din apropierea Parcului Carol, Xenofon, care de cativa ani a inceput sa fie “rasfatata” cu tot felul de graffiti-zari.

 

palatul suter 

 

Iar daca ne incumetam sa o si urcam, vom da peste unul dintre palatele mai putin stiute ale orasului, astazi devenit hotel. 

 

Palatul Suter, pentru ca despre el este vorba, a fost construit la inceputul secolului XX in stil neoclasic cu influente brancovenesti, de catre arhitectul Adolf Suter, apropiat al regelui Carol I.

 palatul suter strada xenofon

 

Destinul avea sa-l puna de cateva ori in situatii nu tocmai ortodoxe, care il imbraca intr-o aura mai mult decat interesanta. Acesta a fost prin anii ’40 cumparat de un bancher pentru a fi facut cadou amantei, iar in perioada comunista devine chiar sediul operatiunilor locale ale KGB-ului.

 

Intre 2003 si 2007, o echipa internationala de arhitecti a lucrat la consolidarea si restaurarea palatului care este transformat in Carol Parc Hotel. Palatul se afla in cel mai inalt punct al Bucurestiului zilelor noastre, asa ca programeaza o vizita alaturi de prietenii tai pentru o experienta culturala, dar si sportiva

Distribuie