• Share

Retro Bucuresti: Palatul Bragadiru, inca activ pe scena orasului

Retro Bucuresti: Palatul Bragadiru, inca activ pe scena orasului

 

Bragadiru este unul dintre palatele orasului care traieste in deplin acord cu secolul actual, prin seria de evenimente publice sau private care-l mentin in viata activa bucuresteana.

 

palatul bragadiru bucuresti

 

Palatul a fost ridicat pe domeniul cu acelasi nume care, la mijlocul secolului al XIX-lea, apartinea omului de afaceri Dumitru Marinescu Bragadiru.

 

Acesta a infiintat si prima fabrica de alcool rafinat în comuna Bragadiru. Atestarea documentara a palatului caruia i se spunea “Colosul”, este la finalul secolului al XIX-lea, iar arhitect i-a fost austriacul Anton Shuckerl. Functiunea initiala a cladirii era cea de spatiu de recreere.

 

Prin urmare, impresionantul edificiu continea o sala de bal, o biblioteca, magazine, birouri si chiar o popicarie.

 

In timpul regimului comunist, palatul a avut aceeasi soarta a nationalizarii, aici functionand Casa de Cultura Lenin.

 

Revendicata si obtinuta dupa 1989 de catre mostenitorii lui Bragadiru, palatul a revenit la stralucirea de odinioara, iar printre cele mai recente evenimente care au avut loc aici se numara concertele din cadrul festivalului SoNoRo. Iar pe 3 decembrie vor rasuna in palatul lui Bragadiru acordurile a doua viori, Stradivarius, in cadrul concertului Duo Stradivarius - Alexandru Tomescu, Razvan Stoica.

Distribuie