• Share

Street Heroes, un festival dedicat celei mai vibrante comunitati din Bucuresti

Street Heroes, un festival dedicat celei mai vibrante comunitati din Bucuresti

 

Cea de-a doua editie indoor si cea de-a noua din seria Street Heroes, Cool As Ice a avut loc sambata la Turbohalle. Dupa cum am aflat la fata locului, evenimentul indoor este dedicat amatorilor si celor care nu au facut inca performanta, iar castigatorii se califica direct in semifinala din vara. Chair daca nu au putut participa la competitii, riderii pro au fost prezenti la eveniment.

 

Ca de obicei, publicul a fost format in majoritate covarsitoare de catre liceeni, care au transformat Turbohalle intr-un mic paradis, unde se puteau distra in gasca fara grija. Dupa inceperea concertului, media de varsta a crescut, foarte multi fani venind sa-i asculte pe cei de la MOP, headlinerii din Statele Unite.

 

 

street heroes cool as ice turbohalle 2014

 

 

Eu am ajuns pe la sfarsitul zilei si am ratat competitiile de skate, role, bmx si streetball. Mai rau imi pare ca am pierdut si concursurile de Scratch Heroes si MC. Am prins insa finala de bboy si premierea castigatorilor. Spre deosebire de mine, foarte multi dintre participanti erau prezenti de la inceputul zilei si intentionau sa stea pana la sfarsitul petrecerii.

 

Primul pe scena a fost Raku, urmat de CTC, trupa reprezentativa a acestui eveniment. Din cate stiu, CTC au sustinut Street Heroes de la inceput, iar DOC a compus melodia Eroii strazii special pentu editia din 2011. In public era plin de sepci si tricouri cu Bucuresti, hanorace cu FUCK OFF (scris in oglinda) si Porc, toate din linia vestimentara a lui Deliric1, dovada ca fanii loiali sunt de nepretuit. A urmat Haarp Cord, trupa formata din Sisu Tudor, Dragonu AKA 47, Stres si Tecko Starr, aflata in turneu de promovare a celui de-al treilea album Ziua intai, lansat in luna noiembrie a anului trecut. Au avut o interactiune grozava cu publicul, iar Dragonu chiar a coborat de pe scena pentru a da mana cu cei din prima linie. In backstage, DOC isi asculta colegii de pe scena cu o limonada, alaturi de Puia si Bitza.

 

In timpul concertului am dat o tura prin celelate incaperi, iar in sala unde s-a desfasurat competita de streetball am prins o demonstratie spontana de bboying. Dansatorii facusera un cerc si, pe rand, intrau in ring pentru a-si arata abilitatile, asemanatoare cu cele pe care le-am vazut in America’s Best Dance Crew sau Battle of the Year.

 

 

mop street heroes cool as ice

 

 

Inapoi la scena, MOP si-au inceput concertul cu o energie molipsitoare si au demonstrat ca sunt in stare sa sustina un concert remarcabil. Trupa de hip-hop, aflata in Romania pentru prima data, n-a dezamagit si a interpretat si melodiile pentru care sunt recunoscuti, precum Cold as Ice si Ante Up, vechi de 14 ani. Din pacate au avut putine probleme tehnice cu boxele, dar s-au rezolvat repede si concertul a continuat cu aplauzele celor cateva mii de oameni prezenti.

 

Dupa MOP a intrat Massapeales, prieten bun si coleg de label cu Jikay, cel care l-a urmat la pupitru. Ambii sunt din Marea Britanie si sunt reprezentanti de seama ai mixurilor All Trap Music. Dupa MOP, publicul s-a micsorat considerabil, dar au fost destui petrecareti care s-au distrat pana la sfarsit, pentru ca, se pare, acum e la moda sa asculti trap.

 

Din toata experienta de la Street Heroes mi-am dat seama ca festivalul are un public foarte bine definit. Pentru mine sigur nu e, dar e pentru Robert, fotograful de 18 ani care si-a obtinut singur acreditarea si care vrea sa-si faca propria afacere cu fotografii la evenimente; pentru Costi, skaterul din Tineretului care mi-a povestit la rampe care sunt cei mai importati rideri si ce trickuri fac; pentru Hagi, pustiul de 14 ani care vinde flori si face trucuri de magie in Centrul Vechi, care face rost de invitatii fara probleme la orice eveniment din Bucuresti; pentru Rares, sau Rari cum i se zice in Tineretului, care a urcat pe podium la cei doar 11 ani si al carui fan nr. 1, mama, il aplauda de pe marginea scenei. Pentru ei si pentru multi alti rideri, ballers, gameri, street artists care formeaza una dintre cele mai vibrante si interesante comunitati din Bucuresti.

 

Click pentru foto pentru marire

street heroes cool as ice 2 trubohalle 2014 street heroes cool as ice 2 turbohalle
street heroes cool as ice 2 street heroes cool as ice 2

Foto: Ionut Valentin

Distribuie