• Share

Teatru: O Menajerie de sticla vibranta si diafana la Point

Teatru: O Menajerie de sticla vibranta si diafana la Point

 

Se intampla teatru in oras. Vestea nu e chiar stire, dar vorbim de ipostaze si locuri noi, demne de a fi descoperite. La Point esti cucerit cum intri de spatiu: o sala de spectacol minimalista in care dinamica spectator-scena este una foarte vie.

 


point teatru menajeria de sticla  


Cel mai potrivit loc, am spune, pentru joaca de-a Menajeria de sticla. Clasicul text al lui Tennessee Williams este tratat in cheie contemporana de Alexandra Penciuc care apasa pedala amintirilor si intrebarilor rascolitoare: Daca te-ai putea intoarce in timp, ce ai schimba?


Fragilitatea si transparenta sunt excelent redate in scenografia semnata de Tudor Prodan, din care nu lipseste nici video mappingul. In completare, costumele (mai ales cel diafan dezarticulat al Laurei) stiu sa invaluie actorii in pielea rolului.

 


point teatru menajeria de sticla

 

 

Familia, mama nevrotica si autoritara (Ilinca Harnut), Tom (Emil Mandanac), fiul cuprins de ambitii si visuri suspendate si Laura, fiica ce se ascunde sunt clopotul de sticla (Catalina Moga) e tulburata de vizita-aparitie a lui Jim (Mihai Smarandache), prietenul lui Tom. Din acest punct amintirile au dezlantuirea imaterialitatii transparente a baloanelor de guma de mestecat.


 point teatru menajeria de sticlaVei fi invaluit de scena in care Jim canta Love came here, iar prospetimea jocului plus gustul de sticla al contemplarii propriilor menajerii vor merge cu tine acasa.

 

Urmatorul spectacol are loc sambata, 20 februarie, de la 21.30. Biletele se pot lua de aici.

Distribuie

Vezi si: Vezi toate