• Share

Top love by Orasul Meu: Cu personajele literare preferate prin Bucurestiul zilelor noastre

Top love by Orasul Meu: Cu personajele literare preferate prin Bucurestiul zilelor noastre

 

Multa, multa iubire la orizont, Valentine's DayBook Giving Day dar si Dragobetele. Asa ca mai poftiti la o portie si din partea noastra. Echipa Orasul Meu s-a gandit sa-si scoata personajele literare preferate in oras si sa-si imagineze cum s-ar misca sau ar gandi ele in Bucurestiul nostru cel de toate zilele.

 

 

valentine's day bucuresti 2014

 

 

Alex: Catalina si Luceafarul

 

Departe de a fi nepasator si rece, Luceafarul lui Eminescu ar cobori pe-o raza direct intr-un Aston Martin. Ar conduce in tromba pana in Berceni unde Catalina l-ar astepta nerabdatoare si super-gatita. La scara blocului vor exista ceva probleme cu Catalin, vicleanul baiat de cartier care pana nu demult o invita pe Catalina in oras, la o shaorma. Bineinteles ca privirea patrunzatoare de fiinta supranaturala a Luceafarului il va nauci pe Catalin, caruia ii va cadea inclusiv punga de seminte din mana. De frica (si ciuda).

 

Masina ii va duce in zbor pe indragostiti pana la Observatorul Astronomic, unde se vor saruta pentru prima oara. Evident, Catalinei i s-ar face rau de la atata iubire, asa ca Luceafarul i-ar propune o tura de Herastrau ca sa-si revina. Dupa care, pentru ca e un domn, ar incerca schema: cina si un... teatru. Asadar, cina romantica la 18 by the Embassy si o declaratie-soc la teatru: Sunt un orb de dragoste.

 

 

Uca: Ada si Van Veen

 

Nu ai cum sa nu-i adori pe Ada si Van din Ada si ardoarea a lui Nabokov. O iubire interzisa in ochii tuturor celor lumesti, pentru ca sunt frate si sora, dar exact acea iubire perfecta, acea stralucire a unuia in prezenta celuilalt pe care o cautam cu ardoare.

 

In zilele noastre Ada ar purta tricou cu Nabokov iar Van ochelari rotunzi si ar arde-o la Eden, adica intr-o fericire paradisiaca lipsita de prejudecati.

 

 

Laura: Ela si Stefan Gheorghidiu

 

Iubirea tradare, iubirea gelozie, iubirea hiper-analiza. Adica unul dintre cele mai populare romane de dragoste de la noi, care gratie lui Camil (Petrescu) ne face sa retraim cu nostalgie sau nervi Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi (conjugal). Cand Ela, cea mai frumoasa fata de la Litere se intalneste cu Stefan, cel mai aprig si orgolios intelectual, ies scantei si mai ales acea pasiune mistuitoare, care nu te lasa sa mai respiri bine dar nici sa mori.

 

In viata reala mi-ar placea sa le mai dam o sansa, asa ca iata-i La Gara'n pub, nu departe de Gara de Nord, pregatindu-se de un voiaj, probabil la Campulung, pentru ca Gheorghidiu e inca lefter si nu are bani de Paris. Ela e inca frumoasa, desi s-a ingrasat vreo 20 de kg, dar are un roman in geanta si asta o mai ridica in ochii lui febrili, incalziti de imaginea viitorului. Asta pana cand intra un tip in costum cu servieta si pardesiu. Merge la bar si cere o bere. Pare bogat, iar Ela il scaneaza brusc animata. Gheorghidiu isi trece mana peste ochi si incepe sa planga. Sau sa rada?

 

 

Manuela: Emma Bovary plus restul

 

Cu imaginatia supraincalzita de toate romanele de amor care-i umplu plictisul de sotie de medic de provincie, Madame Bovary a lui Flaubert alearga dupa himere aruncandu-se in bratele unor amanti care se sperie de pasiunea ei mult prea inflacarata. Sau pur si simplu se plictisesc. Dar aceasta Emma, care crede ca trebuie sa mai existe ceva si dincolo de banalitatea si rutina cotidiana, alegand sa-l caute in dragoste, ramane un simbol al sperantei noastre mai mult sau mai putin abandonate de implinire prin iubire.

 

In acest februarie la Bucuresti, asadar, Emma nu ar mai intra la Catena sa-si cumpere arsenic. L-ar parasi pe plictisitorul Charles, s-ar muta singura cu chirie langa Cismigiu, si-ar face cont de Facebook si ar da o petrecere de casa noua cu prajituri home-made si vin de tara.  

Distribuie