• Share

X-Men: Apocalypse sau tot ce-ti poti dori de la un film de actiune

X-Men: Apocalypse sau tot ce-ti poti dori de la un film de actiune

Trebuie sa mergi la X-Men. Tre-bu-ie. Daca nu esti fan vei deveni, iar de esti, vei avea despre ce vorbi cam o saptamana sau mai mult. Si nu exageram.

 

Foto: cinemagia.ro

 

Regizorul Bryan Singer ne-a cucerit definitiv si irevocabil cu efectele foarte reusite, dar si cu actiunea care nu ne-a lasat sa respiram pana la sfarsitul filmului. Unde mai pui ca am fost purtati prin piramidele Egiptului si pana la celebrul pod din Brooklyn.

Probabil ca nu iti place sa stai pe randurile din fata cand mergi la cinema 3D pentru ca te doare capul sau ai auzit ca cea mai buna perspectiva o ai din mijloc. Asa o fi, dar noi am incercat. Randul 3 din fata. Nu e rau delooooc. Parc-am fost alaturi de Magneto cand salveaza un coleg de munca in Polonia, unde locuieste mai nou alaturi de familie, dar si cand reviziteaza Auschwitz-ul. Si cand Mystique (Jennifer Lawrence) are grija de cativa copii mutanti care ajung pe mainile noilor nazisti.

 

 

Totul ia o alta intorsatura cand se trezeste El Nur Sabah, un mutant original, care se spune ca exista inca dinainte de Hristos. Yep. Atat de batran. Invata destul de repede cum sta treaba in Noua Era si isi aduna patru apostoli care sa-l apere, printre care si unul din fostii X-Men. Care? E treaba ta sa descoperi.

De ce ii aduna? Considera ca cei dotati cu superputeri ar trebui sa fie idolatrizati de oameni si nu sa traiasca cu teama ca cineva i-ar putea inchide/ucide si altele.

 

 

Bineinteles, Xavier inca are speranta in omenire si nu isi doreste distrugerea ei precum adversarul. Astfel, se porneste un razboi intre cele doua tabere, in care se implica si mai marii oamenilor, sa spunem asa. NASA, CIA si alte forte specializate. Cum se termina si ce arma secreta detine profesorul? Hai ca-ti dam un indiciu: are legatura cu Game of Thrones.

Vizionare placuta!

Distribuie