• Share

1 decembrie la Bucuresti: targuri traditionale, dans popular la aeroport si monumente cu vizitare gratuita

1 decembrie la Bucuresti: targuri traditionale, dans popular la aeroport si monumente cu vizitare gratuita

 

La meteo se anunta un 1 decembrie cu nori si o maxima de 5 grade Celsius. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ramanem in casa, pentru ca in oras vor fi suficiente evenimente ca sa simtim ca este sarbatoare. Ceremonial militar, targuri sau concerte - ce-ar fi sa va propuneti sa faceti lucruri mai iesite din comun, pentru a simti ca e o zi speciala?

 

Puteti incepe cu o vizita la unul dintre monumentele noastre cele mai controversate, Palatul Parlamentului, unde Ziua Nationala va fi marcata intre 10.00 și 18.00 cu Ziua Portilor Deschise.

 

Nu-i asa ca nu ati vazut niciodata Arcul de Triumf din interior? Veti avea ocazia sa-l vizitati gratuit, intre 29-30 noiembrie si 1 decembrie (12:00-20:00). Va vor astepta expozitii de fotografie legate de Marea Unire dar si filmele Acum ori niciodata si Eroi sub Tricolor.

 

Si daca tot am ajuns in zona Arcului de Triumf, va reamintim ca anul acesta autoritatile au promis o parada militara asa cum nu am mai vazut in 20 de ani, dar asta inseamna ca trebuie sa va treziti de dimineata, pentru ca defilarea va incepe la ora 9.00.

 

 

1 decembrie bucuresti 2013

 

 

In caz ca veti calatori chiar de Ziua Nationala sau veti merge la Aeroport sa asteptati pe cineva drag, veti avea parte de un 1 Decembrie în aeroport. Intre 11:30 si 14:30 la terminalul Sosiri se va dansa romaneste in straie de sarbatoare iar calatorii vor fi intampinati cu surprize.

 

Ne intoarcem in oras si ne gandim foarte serios cum sa ne gatim cat mai frumos pentru o tura la Ceainaria Serendipity, unde va avea loc, incepand cu ora 10.00, prima editie de iarna a Yard Sale. Intrarea e libera si ocazia e buna atat de a scapa de hainele vechi, dar si de a strange haine calduroase care vor ajunge la Samu Social.

 

Dupa o fapta buna, mergem sa petrecem cu bucate de post dar si de dulce la Targul de Sfantul Andrei de la MTR. Avem timp berechet (29 noiembrie-1 decembrie) si putem admira mestesuguri si artizani veniti din toate colturile tarii. Poftiti, deci, la turta dulce, podoabe, opinci, strachini si alte minuni (numai bune si pentru targuielile de Mos Nicolae).

 

Iar pentru o seara reusita incheiata tot in spirit traditional, puteti intra in hora Marii Uniri a Filmului Romanesc, Scurt. In afara de scurt metrajele autohtone, pe care le veti putea urmari incepand cu ora 20:30 la Centrul Cultural Artidava, veti mai avea parte de o expozitie de fotografie - Oleg Mutu, dar si de recitalul De la lume adunate, inapoi la lume date (Silviu Fologea – chitara; Elena Shulea – voce). Pretul de 30 lei va include bauturi si un bufet cu specific romanesc.

 

 

1 decembrie 2013 bucuresti

 

 

Ca sa circulam binedispusi duminica prin capitala, trebuie sa mai stiti ca atat vineri, 29 noiembrie (ziua repetitiilor generale pentru 1 decembrie) cat si duminica, in Bucuresti vor exista restrictii de circulatie.

 

Spre exemplu, intre orele 09:00 – 14:00, va fi închisă total circulaţia pe şos. Kiseleff între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei, precum şi a străzilor adiacente, pe bd. Al. Constantinescu, între bd. Mărăşti şi Arcul de Triumf, bd Mareşal Averescu între bd. Mărăşti şi Arcul de Triumf, bd Constantin Prezan între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle; va exista si o restricţionare temporară pe str. Ion Mincu între bd. Aviatorilor şi bd. Ion Mihalache. Mai multe detalii, aici.

 

In ceea ce priveste transportul RATB, in ziua de 1 decembrie se va suplimenta numărul mijloacelor de transport pe liniile 41, 105 şi 330, pentru a asigura condiţii optime de transport celor care doresc să asiste la parada militara. Alte modificari ale transportului public de suprafata din aceasta perioada, aici.

Distribuie