• Share

10 teatre, 10 stagiuni deschise in 2016

10 teatre, 10 stagiuni deschise in 2016

 

Dorul de scena si de a trai intens alaturi de personajele in care te regasesti se simte dupa vacanta mai mult ca oricand, nu-i asa? Ai revenit la job, ti-ai reluat activitatile obisnuite, iar mersul la teatru e una dintre ele, desigur. Din acest motiv, Orasul Meu s-a informat si a aflat daca teatrele din Bucuresti si-au deschis sau urmeaza sa-si deschida stagiunea:

 

10 teatre, 10 stagiuni deschise in 2016

Foto: TNB FB.

 

1. Teatrul Odeon isi deschide stagiunea astazi, 15 septembrie, cu piesa Soldatul de ciocolata, in regia lui Andrei Serban. Comedia scrisa acum un secol, vorbeste despre teme actuale precum divizarea Europei, nationalism si xenofobie.

„Comedia devine un factor de vatamare, un fel de medicament, pentru ca razi de altii, dar razi si de tine insuti. Lumea in loc sa se infioare rade. Rasul produce o distantare, o privire din afara.”, ne spune regizorul care preda actoria la Universitatea Columbia din New York.

Incepe la ora 19:00, pe Calea Victoriei 40 - 42, in Sala Majestic. Pretul unui bilet este 31,8 Lei, iar redus este 15,9 Lei. Programul tuturor spectacolelor il gasesti aici.

 

2. La Teatrul Tandarica vii cu cei mici din familie, la Ursul pacalit de vulpe pe 17 septembrie, la ora 10:00 sau, daca somnul e prea dulce, de la 12:00, la Anima Studio.

In regia lui Paul Ionescu, actorii Dan Codreanu, George Nastase, Anamaria Balescu, Andreea Ionescu, Alina Petrescu, Alexandru Neculcea si Adrian Lefter pun in scena celebra piesa dupa Ion Creanga.

Adultii platesc pentru un bilet 19 Lei, iar copiii 17 Lei. Poti consulta programul aici.

 

3. Teatrul Nottara vine pe 18 septembrie cu „O poveste foarte simpla”, in regia lui Ljupcho Gyorgievski. Dupa cum iti spune si titlul, intelegi repede despre ce este vorba. Vietile a cinci oameni sunt comentate si intoarse pe toate fetele de animalele acestora, Purcica, Vaca Zorika, Iapa Surioara, Cainele Napoleon si Cocosul. Nu inteleg cum, pentru bani, oamenii urasc si distrug relatiile cu cei dragi.

Pretul biletelor il gasesti aici, iar programul aici.

 

10 teatre, 10 stagiuni deschise in 2016

 

4. TNB-ul isi incepe stagiunea 2016 - 2017 pe 20 septembrie cu Dineu cu prosti, comedia frantuzeasca a lui Francis Veber, pusa in scena de Ion Caramitru.

Il vezi pe Scena Mare, de la ora 20:00, cu Horatiu Malaele, Medeea Marinescu, Costina Ciuciulica, Teodora Mares, Alexandru Georgescu, Ion Caramitru, Alexandru Bindea, Dorin Andone si Tomi Cristin.

Pretul biletelor variaza intre 30 - 80 Lei si iti poti cumpara de pe mystage.ro, iar programul il vezi aici.

 

5. Teatrul de Comedie te asteapta cu Imblanzirea scorpiei, de pe 22 septembrie, de la ora 19:00. Spectacolul muzical dupa William Shakespeare se desfasoara in Sala Radu Beligan, pe muzica lui Calin Grigoriu si coregrafia lui Stefan Lupu.

Un bilet este 50 Lei si-l poti cumpara de aici. Programul aici.

 

6. Teatrul Bulandra incepe tot pe 22 septembrie cu Incendii, un spectacol in regia Irinei Alexandra Banea. Echipa de actori proaspat absolventi la UNATC joaca intr-un „haos perfect care pulverizeaza logica omeneasca, normalitatea firii, rupe orice legatura de sange, naste monstri la minut, face din crima un sport si din viol o rutina. Saracia si lipsa de educatie sunt cauzele adanci ale efectelor devastatoare”, dupa cum scrie Dinu Grigorescu, dramaturg, prozator si jurnalist. 

Mergi in Sala Toma Caragiu, de la ora 19:00, iar bilete iti cumperi de pe eventim.ro, 67 Lei - premium si 45 Lei - categoria I. Vezi aici programul.

 

10 teatre, 10 stagiuni deschise in 2016

Foto: bulandra.ro

 

7. Teatrul Elisabeta incepe pe 23 septembrie cu „Dezbraca-te, vreau sa-ti vorbescsold out, asa ca vii pe 28 septembrie la „Incurcatura la nivel inalt”. Aurelian Temisan, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Vasile Calofir, Gabi Costin, adi Gheo, Daniel Nuta, Oana Dragne/Teodora Pacurar si Valeria Stoian, in regia lui Serban Puiu, se incura in intrigi politice si amoroase, in comedia dintr-o camera de hotel. Un bilet costa 50, 60 sau 70 Lei, in functie de categorie si ti-l poti cumpara de aici. Piesa lui Ray Cooney, tradusa de Irina Margareta Nistor incepe la ora 19:00.

 

8. Teatrul Arte dell’Anima incepe pe 24 septembrieCopii rai”, in regia Geaninei Hergheligiu. Daca ai fost la festivaluri precum Sibiu Fringe Festival, Butterfly Effect ITF sau FITIC sigur l-ai vazut pe scena. A participat si la Dublin in cadrul proiectului „Handle with care. Itinerant social theatre”.

Mergi sa-l vezi pentru ca e inspirat dintr-un caz real, daca esti parinte, lucrezi in invatamant sau pur si simplu esti interesat de ce se intampla in jurul tau. Pe scurt, o eleva de 11 ani este pedepsita la ora de istorie, iar colegii, imitand comportamentul invatatorului, ii aplica acelasi tratament.

Atinge multe dintre problemele care se intampla in scoli, precum bullying-ul, relatia abuziva profesor - elev si perpetuarea pedepsei. De la ora 19:30, iar pentru rezervari suni la 0733 060 033.

 

9. Teatrul Metropolis si-a deschis stagiunea la inceput de septembrie, iar luni, 19 septembrie, poti vedea Cum se cuceresc femeile de Woody Allen, de la ora 19:00.

<<Woody Allen o trateaza cu spuma comica de situatie si de replica, mesajul fiind profund spiritual si terapeutic pentru ca, se “dezbraca” in fata oamenilor in pielea goala si marturiseste tot ce poate fi zbucium in complexitatea identitatii pierdute, in permanenta cautare de sine, in relatia “eu-tu”. Sa vezi spectacolul “Cum se cuceresc femeile”, de la Teatrul Metropolis, timp de o ora si 40 de minute, e o terapie in liniste si bun prilej de autocunoastere>>. Si daca iti spune asta Claudiu Bleont, il crezi pe cuvant si mergi sa vezi piesa. Pretul unui bilet este 24,84 Lei, iar programul il gasesti aici.

 

10 teatre, 10 stagiuni deschise in 2016

 

10. Palatul National al Copiilor te asteapta la „Un altfel de Cabaret” pe 27 septembrie, de la ora 20:00. Un director de teatru care se imprumuta pentru a face un spectacol, un partener care isi doreste esecul pentru a deschide un club de noapte si cateva actrite de cabaret, cu cantece, costume si coregrafie. Ii joaca Cosmin Selesi, Aurelian Temisan, Tania Popa, Doina Botis, Anca Sigartau, Monica Davidescu si multi altii. Un bilet este 80 Lei si-l poti cumpara de pe startickets.ro.

Distribuie