• Share

9 premii Gopo pentru Pozitia Copilului, rasfatatul Oscarurilor romanesti din acest an

9 premii Gopo pentru Pozitia Copilului, rasfatatul Oscarurilor romanesti din acest an

 

Bilantul Galei Premiilor Gopo 2014, care a adunat ieri seara, pe 24 martie, toata crema industriei de film locale la Opera, a inclinat serios balanta spre deja mult-premiatul film al lui Calin Peter Netzer, Pozitia Copilului. Astfel marele castigator de anul trecut de la Berlin a plecat acasa cu 9 premii Gopo: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cea mai bună actriță în rol principal (Luminița Gheorghiu), cea mai bună actriță în rol secundar (Ilinca Goia), cel mai bun actor în rol secundar (Vlad Ivanov), cel mai bun sunet (Dana Lucreția Bunescu, Cristian Tarnovețchi sii Cristinel Șirli) si cel mai bun montaj (Dana Lucreția Bunescu).

 

 

gopo 2014

 

 

Popularitatea filmului a fost rasplatita si de Premiul publicului (acordat filmului cu cele mai mari incasari din anul precedent).

 

Desi a primit numeroase nominalizari, filmul basarabeanului Igor Cobileanski, La limita de jos a cerului, a castigat doar doua premii Gopo: cel mai bun film de debut si cea mai bună imagine.

 

Cel mai bun actor intr-un rol principal a fost desemnat Victor Rebengiuc pentru rolul din filmul lui Tudor Jurgiu, Cainele Japonez.

 

 

 gopo 2014

 

 

Premiile pentru cele mai bune costume, cel mai bun machiaj și coafură si pentru cea mai bună muzică originală au revenit toate filmului Domnisoara Christina, r. Alexandru Maftei.

 

Experimentul Bucuresti, al lui Tom Wilson a castigat premiul pentru cel mai bun documentar, iar cel mai bun film european vazut in 2013 pe marile noastre ecrane, a fost desemnat Amour, r. Michael Haneke.

 

Maestrul Radu Beligan a primit premiul pentru intreaga cariera.

Distribuie