• Share

Agenda de Festival: 5 motive pentru care trebuie sa mergem la Bucharest Biennale 6 (23 mai - 24 iulie)

Agenda de Festival: 5 motive pentru care trebuie sa mergem la Bucharest Biennale 6 (23 mai - 24 iulie)

 

Putem vorbi deja despre traditie atunci cand spunem Bucharest Biennale, mai precis Bienala Internationala de Arta Contemporana. Si iata, pentru a sasea oara, Bucurestiul devine decorul in care arta contemporana romaneasca, dar si cea internationala se intalnesc pentru a transmite mesajele lumii actuale, a uimi, a critica, a incanta. Timp de de doua luni, intre 23 mai si 24 iulie vom avea ocazia sa descoperim cei 19 artisti si operele lor prezente in acest an la Bienala sub curatoriatul tanarului Gergo Horvath.

 

 

bucharest biennale 

 

 

1. Veti avea ocazia sa vedeti la Bucuresti arta contemporana semnata de artisti din Romania, Estonia, Norvegia, Franta, Ungaria, USA, in cadrul unicei bienale de arta contemporana din Centrul si Estul Europei.

 

2. Tema centrala a acestei editii penduleaza in jurul conceptului de frica si a simbolisticii acesteia in contextul actual, politic si social. 

 

3. Este si o buna ocazie de a (re)descoperi locuri din oras putenic conotate istoric dar si socio-politic - punctele cheie ale Bienalei din acest an: Pavilion Unicredit, Muzeul Taranului Roman, Combinatul Fondului Plastic, Institutul pentru Cercetări Politice, Clubul Control. Un bilet costa 22 lei, valid pe intreaga durata a bienalei, o vizita in fiecare spatiu efectuata in orice zi.

 

4. Una dintre dimensiunile importante ale Bienalei este cea educationala. Este primul an in care vor fi organizate workshopuri pentru copii si adolescenti, dar si o serie de programe care ii vor implica pe studenti dar si pe profesori.

 

5. Nu ocoliti nici evenimentele conexe ale Bienalei. Dintre acestea, va recomandam expozitia de la Palatul SirbeiMilk. Honey. Blood, semnata de Roman Tolici, cel mai cunoscut artist contemporan roman de origine basarabeana si expozitia The Backyard (Galeria Anca Poterasu) unde puteti descoperi noi valente ale spatiului industrial in viziunea artistului Iulian Bisericaru.

Distribuie