• Share

Agenda de Festival: 5 motive pentru care trebuie sa mergem la Festivalul International de Film Bucuresti - BIFF 2014

Agenda de Festival: 5 motive pentru care trebuie sa mergem la Festivalul International de Film Bucuresti - BIFF 2014

 

Ne plac aniversarile, nu-i asa? Daca si raspunsul vostru e da, e cazul sa stiti ca Festivalul International de Film Bucuresti - BIFF marcheaza in acest an 10 ani si ca nu vor sarbatori 3 zile ca-n povesti, ci o intreaga saptamana (26 martie - 2 aprilie), ca-n filme. Si mai ales, cu filme pe care va veti dori sa le strecurati cu orice pret in program. Editia din acest an are si noi sectiuni, care ne invita sa gustam din atmosfera festivaliera in cateva dintre cinematografele noastre preferate, Cinema Studio, MTR, Elvira Popescu, dar si in noua sala a Institutului Cervantes.

 

 

blood ties biff 2014 

 

 

Si acum sa incercam sa-i convingem si pe cei care nu stiu prea multe despre BIFF, de ce ar trebui sa-i dea o sansa:

 

1. In deschidere si inchidere, doua filme tari, in premiera la noi. Castigatorul Oscarului din acest an la categoria film strain, La Grande Belezza, r. Paolo Sorrentino - o oda in stil fellinian adusa Romei, va deschide festivalul in seara zilei de 26 martie. Cat despre gala de inchidere a BIFF, aceasta va fi animata de cel mai recent film al lui Guillaume Canet, Blood Ties.

 

2. In afara competitiei exista cateva sectiuni speciale, cu filme pe masura. Daca numele de Panorama va suna tentant, nu e cazul sa ratati controversatul film al lui Francois Ozon, Jeune & Jolie, dar nici filmul in care apare unul dintre cei mai apreciati actori danezi ai momentului (The Hunt, Hannibal), Mads Mikkelsen - Michael Kohlhaas, r. Arnaud des Pallieres. In acest an sectiunea Focus are in centrul atentiei filmografia din Chile, si-i musai sa ajungeti sa vedeti macar Gloria lui Sebastian Lelio, care a facut reale valuri in tara de origine si care i-a adus protagonistei Paulina Garcia premiul pentru cea mai buna actrita la Berlin.

 

 

biff 2014 bucuresti

 

 

3. Ne mai place la BIFF pentru ca nu se fereste sa rememoreze cu placere, asa ca in acest an, in cadrul Proiectiilor Speciale, vom putea revedea Magnolia lui Paul Thomas Anderson sau Lawrence of Arabia, r. David Lean. Iar premiul de excelenta va reveni lui Dan Nutu si va fi marcat prin proiectia filmului Ratacire de Alexandru Tatos.

 

4. Pentru prima oara la BIFF, anul acesta vom putea vedea si o selectie de filme lansate la Festivalul de Film de la Venetia. Asadar Venice Days la Bucuresti, cu trei titluri: Belle Vie, r. Jean Denizot, Bethleem, r. Yuval Adler si C.R.A.Z.Y. al regizorului Jean-Marc Vallee, triumfator anul acesta la Oscaruri cu Dallas Buyers Club.

 

5. Si daca nu v-am convins inca, va mai spunem ceva: veti putea evita cozile la bilete (desi, hai sa recunoastem, au farmecul lor) pentru proiectiile de la Cinema Studio, biletele putand fi cumparate in avans si online.

Distribuie