• Share

Anima Sana - prima initiativa artistica intr-un spital din Romania

Anima Sana - prima initiativa artistica intr-un spital din Romania

 

Miercuri, 14 noiembrie, ora 12, in sala de asteptare a Policlinicii Alfred Rusescu va avea loc primul vernisaj realizat intr-un spital din capitala. Echipa I love Bucharest, prin proiectul ANIMA SANA, propune o introducere artistica in realitatea fizica a corpului uman, o poveste spusa cu imaginatie si creativitate de o echipa de 8 artisti: Irina Abaza, Marilena Burcea, Oana Buzoianu, Mihaela Ciustea, Aneli Munteanu, Mara Patriche, Gabriela Rusu si Cristina Taras. Lucrarile acestora ilustreaza lumea corpului uman in forme amuzante, colorate, decorative si educative, dedicate in special copiilor.

 

 

 

anima sana i love bucharest

 

 

 

Prin proiectul ANIMA SANA se doreste includerea artei in spatiile publice de sanatate pentru a contribui la procesul de vindecare a pacientilor, la infrumusetarea acestor unitati, la crearea unui spatiu primitor, relaxant. Efectele pozitive ale artei in sanatatea si tratamentul corpului sunt de multa vreme cunoscute, iar relatia dintre arta si sanatate este recunoscuta si sprijnita prin politici si fonduri publice la nivel national in tari din lumea intreaga.

 

ANIMA SANA reprezinta o prima initiativa de acest gen in Romania. Editia 2012 a proiectului se continua anual cu noi interventii artistice in spitalele din Bucuresti.

 

 

Click pe foto pentru marire

anima sana interventie artistica spital anima sana interventie artistica spital

Distribuie