• Share

Avem Arc de Triumf de 7.6 milioane euro

Avem Arc de Triumf de 7.6 milioane euro
Foto: Romania Art & Architecture FB.

Se pare ca anul acesta Parada Militara va fi tinuta de 1 Decembrie, Ziua Nationala, la Arcul de Triumf.

Primarul Gabriela Firea anunta ca oamenii responsabili i-au garantat finalizarea lucrarii. Nu stim cu ce, insa se pare ca „gardul care inconjoară acest obiectiv va fi dat la o parte, iar toate lucrarile si finisajele care mai sunt de facut, vor fi terminate. De asemenea, aici, in aceasta zona, Administratia Strazilor va reorganiza trecerile de pietoni, se vor amplasa semafoare, astfel incat acest obiectiv sa fie redat circuitului turistic”.

Daca te intrebi de ce tocmai acum, cand trebuia sa fie gata din vara anului trecut, uite ca neintelegeri se intampla si la case mai mari, asa ca doamna primar a „pus la aceeasi masa constructorul, proiectantul si consultantul, care aveau divergente” si i-a pus sa semneze „in acest sens un act aditional”. Done.

In privinta banilor, 6.6 milioane de euro fonduri nerambursabile, din care 5 eligibile si s-a ajuns la un cost total de 7.6 milioane euro.

Arcul de Triumf comemoreaza victoria romanilor in Primul Razboi Mondial, unde a participat de partea Aliatilor. El a inceput sa fie construit in 1922, lucrarea fiind terminata in 1936. Arcul are 27 de metri inaltime si este facut din marmura de Ruschita la care au cioplit sculptori romani si italieni.

Monumentul a inceput sa fie renovat in 2014 din cauza fisurilor. Elementele ornamentale trebuiau sa fie si ele refacute. Acesta va arata acum impecabil si va mai fi si iluminat. In Arc este si un mic muzeu care poate fi vizitat la ocazii speciale, dar se zvoneste ca de acum incolo va fi lasat permanent in circuitul turistic.

Cam ca aici:

Distribuie