• Share

Aventuri demne de romanele lui Jules Verne: cu bicicleta prin Alpi sau cu masina pana la Dakar

Aventuri demne de romanele lui Jules Verne: cu bicicleta prin Alpi sau cu masina pana la Dakar

 

Toti visam, unii mai colorat, altii mai indraznet si nimic nu este mai frumos decat acel strop de nebunie si indrazneala care ne ajuta sa pasim de la vis la realitate. Exista cativa romani care in 2013 si-au propus sa indrazneasca sa traiasca visul si sa plece intr-o mare aventura peste mari si tari, ca in romanele lui Jules Verne.

 

Ei s-au inspirat din proiecte la fel de incitante din anii trecuti: Paramongols, Free Miorita sau Fire Fairies, asa ca hai sa le aflam povestea, poate vom fi, la randul nostru, inspirati!

 

Mai intai, un trio de tinerii hotarati sa traverseze Alpii pe biciclete. Activeaza in domenii diferite (publicitate, social media si biking) dar sunt uniti de pasiunea pentru biciclete si calatorii.

 

 

Putin plecati

 

 putin plecati Alpi bicicleta

                               Pana la plecarea in Alpi baietii se antreneaza in Carpati

 

Laur, Seba si Andrei si-au numit proiectul-vis Putin plecati inspirandu-se din limbajul corporatist: I’ll be out of office until... Si s-au hotarat sa se scuture putin de trepidanta fuga a cotidianului si sa plece putin mai mult peste mari si tari. Mai exact in 7 tari care vor insemna 4.000 de km de vis pedalat.

 

Plecarea va fi pe 27 iulie 2013 din Arcachon (Franța). Vor trece Alpii prin sudul Frantei, apoi traseul va continua prin Italia, Elveția, din nou Italia, Slovenia, Croația, Serbia, dupa care vor ajunge in Romania aproape de Timisoara. Linia de finish va fi in celalalt colt al tarii, la Vama Veche, in jur de 10 septembrie.

 

Sunt sustinuti de prieteni, familie, entuziasti, dar si de sponsori care au crezut intr-un vis in care pasiunea pentru calatorii si bicicleta se intalneste cu adrenalina.

 

Tot adrenalina ne vine in minte si cand ne gandim la povestea lui Mihai Tuhari (25 de ani) si a Alexiei Ion (20 de ani) doi frumosi nebuni ai orasului care si-au pus in minte sa ajunga in 2013 pana in Dakar.

 

 

BAD Rally

 

bad rally amsterdam-dakar caritabil

                            Alexa & Mihai pleaca la toamna in aventura vietii lor, directia Dakar

 

De fapt ei sunt primii romani care participa la Amsterdam-Dakar Challenge, competitie in scop caritabil, care se tine din 2004, si in acelasi timp, cei care au convins organizatorii sa includa tara noastra printre participanti.

 

Parte integranta a unui vis international, aventura lor va incepe la Bucuresti, asa ca si-au ales un nume sugestiv pentru proiect: BAD Rally, adica Bucuresti-Amsterdam-Dakar.

 

Pe scurt, aventura lor implica 2 oameni, un Opel Astra Caravan din '97, 13 tari, adica 10.000 km strabatuti in 30 de zile si o cauza nobila. Finalul aventurii (care presupune, printre altele, si traversarea desertului) va fi in Gambia, la Banjul, unde masina (care nu a trebuit sa coste mai mult de 500 de euro pentru a fi admisa in cursa) va fi licitata, iar banii castigati in urma vanzarii vor fi donati fundatiei Challenge For Charity Foundation si vor ajunge in proiecte legate de sanatate, drepturile femeilor sau educatie din Africa.

 

Totul va incepe la toamna, dar pana atunci Alexia si Mihai mai au multe de pus la punct. Si au nevoie de toata sustinerea posibila, pentru ca atat ei cat si masina sa porneasca in aventura bine echipati.

 

 

Mongolification

 

mongolification mongol rally

                                                                   Reprezentatii Romaniei la Mongol Rally 2013

 

Intr-o alta cursa cu masini, peste mari si tari, se vor implica in aceasta vara, Vlad Grigore si Razvan Stuparu, un project manager si un stomatolog care, calcand pe urmele de anul trecut ale Daciotilor, se vor aventura pana in Mongolia, in cadrul celui mai caritabil raliu din lume, Mongol Rally.

 

Experienta lor se va contura incepand din 11 iulie si va implica dormit la cort si parcurgerea intr-un Peugeot 206 a urmatorului traseu ambitios: Anglia, Cehia, Bulgaria, Turcia, Georgia, Azerbaijan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Kazakhstan, Rusia şi Mongolia.

 

Cauza nobila pentru care anul acesta Vlad si Razvan vor infrunta, ca intr-un video game, drumuri neasfaltate, regiuni desertice ori Marea Caspica, o reprezinta salvarea padurilor tropicale. Masina celor doi va fi prevazuta cu un GPS care va transmite pe un site coordonatele lor, actualizate din 10 în 10 minute.

 

Numele sub care vor concura este Mongolification iar baietii promit un jurnal de bord in care isi vor povesti aventurile insotite de poze & clipuri.

 

Nu ne ramane decat sa le tinem pumnii temerarilor aventurieri si sa ne provocam visele sa devina curand realitate.

Distribuie