• Share

Balcic, Mirajul Luminii: a doua tabara de creatie din cadrul proiectului Contemporanii

Balcic, Mirajul Luminii: a doua tabara de creatie din cadrul proiectului Contemporanii

 

Dupa destinatia greceasca a primei tabere din cadrul proiectului Contemporanii de la bratul Kasandra, la malul Marii Egee, este randul Balcicului sa uimeasca si sa aduca inspiratia celor sapte artisti peisagisti care vor lua parte la cea de-a doua tabara din perioada 5 - 12 octombrie.

 

Vasile Craita Mandra, Corneliu Dragan Targoviste, Dumitru Macovei, Marinela Mantescu, Ion Mihalache si Stefan Pelmus vor „descrie”, pe panza, tectonica framantata, pamantul calcifiat, valurile marii Negre, falezele albe si lumina orbitoare ce caracterizeaza peisajul de la Balcic. Cadrul feeric ii va aduce pe cei sapte pictori mai aproape de îndeplinirea idealului cezannian: forma – lumina – culoare sa creeze impresia de armonie aproape perfecta, de echilibru.

 

 

contemporanii tabara creatie balcic

 

 

Aceasta tabara isi propune sa realizeze o interactiune socioculturala in care accentul cade pe artist, creatie si opera sa. Expozitia rezultata in urma intalnirii artistilor cu peisajul din Balcic va fi dublata de un documentar realizat alaturi de fotograful Cristian Macovei si publicat pe site-ul www.contemporanii.org.

 

Contemporanii este un proiect inițiat și derulat de Asociația Făuritori și constă în valorizarea Culturii românești actuale prin favorizarea actului de creație, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul.Contemporanii are ca obiectiv organizarea şi susţinerea de activităţi artistice şi socioculturale: schimburi culturale internaţionale, diverse manifestări artistice, tabere de pictură, expoziţii, educarea sensibilităţii estetice a publicului.

Distribuie