• Share

BIAS - spectacol printre nori

BIAS - spectacol printre nori

 

Cum te-ai obisnuit in fiecare an, vii la cel mai mare show aerian din Romania, Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition. Fie ca esti pasionat de aviatie sau doar vrei sa afli mai multe de la oamenii care fac asta zi de zi, vii samabata, pe 30 iulie pe Aeroportul International Baneasa.

 

Foto: Fortele Aeriene Romane FB.

 

Ce vezi daca vii la mitingul aviatic?

De la aeronave mari sau mici, la expozitie statica sau demonstratii aeriene si institutii civile sau militare. Expozitiile statice includ tehnica militara si armament, iar zborurile demonstrative se fac la mansa MIG 21 Lancer, IAR 330 Puma, IAR 99 Soim, IAR 316 B, IAK 52, C-130 Hercules si C-27 Spartan. 100 de aeronave civile si militare si peste 250 de piloti si parasutisti. Tu alegi.

 

Fortele Aeriene Romane executa si exercitii de politie aeriana si de sprijin pentru desant aerian, iar la show sunt prezenti Hawks of Romania, The Pelicans, Vulturii Tricolori, White Wings si parasutistii formatiei Blue Wings.

 

Foto: Bogdan Dumitru

 

Invitatii de anul acesta vin din Spania cu F-18 Hornet, o aeronava de lupta foarte performanta care poate fi folosita in toate operatiunile aeriene, dar si cu un avion de transport Construcciones Aeronauticas CN-235.

Ucraina, in schimb, iti prezinta Suhoi Su-27 Flanker, gandit pentru a-si impune superioritatea in zonele de conflict si un avion de transport Antonov An-26.

Cehia te impresioneaza cu Saab 39 Gripen, unul din cele moderne, de vanatoare, utilizat pentru atac la sol, lupte aeriene, recunoastere si alte operatiuni si L-159 ALCA - aeronava de lupta multirol fabricata de ei.

SUA cu F-15 Eagle, care demonstreaza cat e de bun in lupta tactica pentru a intra in spatiul aerian inamic si Hercules C-130 Alabama National Guard.

Grecia vine cu Mirage 2000, un avion de vanatoare francez, folosit si in diverse activitati aeriene militare, iar Bulgaria cu Suhoi Su-25, faimosul avion cu reactie, special proiectat pentru a asigura suport aerian fortelor terestre.

 

 

Sunt prezenti la datorie si Flying Bulls din Austria cu F4U Corsair si B-25 Mitchell, pilotul lituanian Jurgis Kairys si Iacarii Acrobati, celebri pentru efectele pirotehnice, muzica si lumini.

Se incheie in jurul orei 22:00 cu doua concerte Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici & Teo Boar si Nicu Alifantis.

Intrarea e libera si accesul se face prin ROMAERO. Cum parcarea nu e asigurata, cel mai bine ar fi sa folosesti transportul in comun. Ajungi cu RATB 112, 131, 148, 149, 205, 261, 301, 304, 335, 605 si liniile RATB expres 780, 783.

 

Cea de-a opta editie a spectacolului este organizata de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Fortele Aeriene Romane, Aeroclubul Romaniei, ROMAERO, Clubul Sportiv AIBO si ROMATSA, ca sa stiti cui multumiti.

Distribuie