• Share

Bicicletele invadeaza orasul: aproape 200 de corporatisti au pedalat ieri in cadrul cursei Business pe bicicleta

Bicicletele invadeaza orasul: aproape 200 de corporatisti au pedalat ieri in cadrul cursei Business pe bicicleta

 

Traim intr-un oras aproape sufocat de masini, in care se proiecteaza in continuare si mai multe benzi de circulatie dar mult prea putine piste pentru biciclete.

 

Vestea buna este totusi ca din ce in ce mai multe persoane se conving de avantajele deplasarii pe doua roti, iar daca ati fost macar o data intr-un oras precum Amsterdam, nu aveti cum sa nu ramaneti  placut impresionati de calmul si linistea traficului.

 

 

bicicleta protest

                                                                                           Nu vrem piste pe trotuar - martie 2013

 

 
Pas cu pas se aduna si la noi initiativele bune in acest sens. Skirt Bike invita de trei ani incoace biciclistele din toata tara la plimbare si s-au organizat festivaluri precum Bike Fest.


Salutam si evenimente precum Nu vrem piste pe trotuar, unde biciclistii urbei au militat in primavara intr-o miscare de protest pe doua roti in favoarea unei infrastructuri adevarate pentru biciclete in Bucuresti.

 

Business pe bicicleta


business pe bicicleta

                                    La evenimentul din 11 iunie au participat aproximativ 200 de persoane

 

Ieri, pe 11 iunie, daca ati fost pe strada in cursul diminetii pana spre pranz, probabil v-ati crezut intr-un film american, sau oricum strain – mai multi tineri antreprenori si corporatisti au pedalat in haine office prin oras.

 

Dar nu erau figuranti de film, ci participantii la Business pe bicicleta, un eveniment organizat de Junior Chambers International  Bucuresti (JCI), impreuna cu Asociatia Green Revolution. Cei care au venit fara biciclete proprii au putut inchiria prin sistemul de inchiriere I’Velo iar pedalarea de ieri vrea sa incurajeze, printre altele, deplasarea pe bicicleta la birou.

 

 

business pe bicicleta

                               Corporatistii sunt indemnati sa pedaleze mai des prin programul Biciclete cu cravata


Green Revolution este si initiatorul programului Biciclete cu cravata, un proiect de bike-sharing gratuit adresat companiilor. In 3 ani de existenta s-a reusit un parteneriat cu 11 companii si institutii cu ajutorul carora au urcat pe bicicleta aproximativ 10.000 de corporatisti. Ei aleg sa foloseasca bicicleta pentru deplasarile de la job sau chiar pentru drumul serviciu-casa.

 

Nu va sfiiti, deci, orice costum ati purta, sa scoateti bicicletele la plimbare pin oras!

Distribuie