• Share

Blues man-ul Sugar Blue a vizitat din nou Micul Paris, pentru lansarea unui nou album

Blues man-ul Sugar Blue a vizitat din nou Micul Paris, pentru lansarea unui nou album

 

La sfarsitul primei luni de vara, Sugar Blue, cel mai bun interpret la muzicuta din era moderna a blues-ului electric a lansat la Bucuresti discul RAW SUGAR BLUE LIVE. James Whiting, alias Sugar Blue a urcat pe scena cu o trupa de acompaniament de inalta clasa, din care fac parte chitaristul Rico Mcfarland, unul dintre instrumentistii de top ai blues-ului modern american, dar si Ilaria Lantieri (bas), Turbo Murray (baterie) şi Anthony Space (claviaturi).

 

 

 

sugar blue concert bucuresti 2012

 

 

 

Spectacolul oferit de bluesman-ul new-yorkez a cuprins piese originale ale interpretului si abordari de stil diferite, de la blues si jazz pana la rock si rock-n-roll. Sugar Blue a urcat pe scena inarmat cu o cingatoare plina de muzicute pe care le-a folosit cu maiestrie, pasiunea sa pentru acest instrument fiind demonstrata din plin doua seri la rand. Nu degeaba Chicago Tribune a spus despre el ca foloseste armonica la capacitate maxima.

 

 

 

sugar blue concert club prietenii mei

 

 

 

Artistul nu a fost pentru prima data pe meleaguri romanesti, el vizitand capitala si in anul 2008 intr-o serie de concerte cuprinse in turneul Rockin'the Balkans-30 years of recording career.

 

Sugar Blue este originar din Harlem, New York si are o cariera impresionanta in domeniul muzical. In cei aproximativ 35 de ani de cariera, Sugar Blue si-a pus semnatura pe 11 albume. Pentru Blues Explosion, album inregistrat live in Montreux, Sugar a fost premiat cu Grammy in anul 1984. Printre cei alaturi de care a cantat de-a lungul timpului se numara Willie Dixon, Louisiana Red, Son Seals, Johnny Shines, Melvin Taylor & the Slack Band, Stan Getz sau Hiram Bullock, dar cea a mai prestigioasa colaborare din cariera lui Sugar Blue este insa cea cu formatia Rolling Stones.

 

 

 

sugar blue trenul de noapte concert blues bucuresti

 

 

 

Concertul americanului a fost deschis de singura formatie romaneasca de Harmonica Blues, Trenul de Noapte condusa de Marcian Petrescu. Cu aceasta ocazie cantaretii au lansat CD-ul desCANTECE DE BLUES.

Distribuie