• Share

Bucuresti, locul 5 in topul celor mai ieftine orase din lume

Bucuresti, locul 5 in topul celor mai ieftine orase din lume

 

Capitala Romaniei, Bucuresti, ocupa locul 5 in topul celor mai ieftine orase din lume in urma studiului global privind costul vietii, efectuat de Economist Intelligence Unit, potrivit CNN. Primele 4 locuri, fruntasele clasamentului, sunt ocupate de Karachi (Pakistan), apoi 2 orase din India, Mumbai si New Delhi, locul 4 fiind rezervat orasului Kathmandu, situat in Nepal.

 

Desi Bucurestiul are o viata de noapte foarte activa, iar restaurantele si pub-urile sunt numeroase si cuprind o varietate de gusturi si preturi destinate tuturor buzunarelor, capitala inca se numara printre cele mai ieftine orase din lume, fiind recunoscuta public pentru asta. Am putea spune, deci, ca atat romanii, cat si turistii care viziteaza anual Romania stiu sa se distreze fara sa dea disparute sume imense de bani la tejghelele barurilor sau in perindarile lor prin oras. 

 

 

 

bucuresti oras ieftin

 

 

 

La polul opus, cel mai scump oras din lume este Tokyo care isi reia pozitia in clasament, desi situatia economica actuala nu-l favorizeaza. In prezent, Asia are 11 orase prezente in topul celor mai scumpe 20 de orase ale lumii, reprezentand astfel o crestere a costului vietii din aceasta regiune, in timp ce Europa are doar 8, iar SUA niciunul.

 

Clasamentul Worldwide Cost of Living realizat de EIU este realizat de 2 ori pe an si ia in calcul preturile a 160 de produse si servicii, incluzand hrana, bautura, chiria, utilitatile si scolarizarea.

Distribuie