• Share

Bucuresti altfel: aplicatii mobile, ghiduri ori fotografii care ne conecteaza cu orasul

Bucuresti altfel: aplicatii mobile, ghiduri ori fotografii care ne conecteaza cu orasul

 

Începem să învățăm să ne promovam orașul, să-l facem vizibil, să-i descoperim locurile secrete și frumoase, să-i punem în valoare prezentul dar și trecutul. Iar tehnologia pare să fi devenit un aliat de nădejde. Oamenii orașului ies la rampă pentru a crea hărți afective, tehnologia ne ajută să fotografiem si sa ne expunem locurile preferate și tot așa.

 

humans of bucharest

Bucurestitu.ro


Bucurestitu.ro se doreșe a deveni o comunitate a oamenilor orașului, cei care îi scriu povestea, lăsându-se în același timp cuceriți și influențați de el. Suntem invitati să ne scriem și să ne încărcăm povestea despre București, contribuind  astfel la maparea subiectivă a orașului.

 

 

Humans of Bucharest

Inspirati de Humans of New York, doi tineri au creat Humans of Bucharest o colecție de fotografii ale oamenilor orașului surprinsi în întreaga lor diversitate. Un interviu cu ei, puteti citi aici.

 


Open your City


Aplicația Open your City ne-a lansat (până în 20 august) provocarea de a descoperi si a dezvălui locurile deosebite din orașele noastre (indiferent că se numesc București sau Sibiu) încărcând fotografii însoțite de scurte descrieri.

 


Ghidul Bucureștiului pentru străini

 
Cei de la Travelers of Bucharest au realizat o prima ediție a unui ghid digital al orașului destinat turiștilor străini care ne vizitează. Ghidul conține mărturii, trasee, recomandări de locuri și câteva date esențiale legate de București și se pare că mai urmează și alte ediții.

 

Iar dacă vreți să fiți în permanență conectacți cu tot ceea ce se întâmplă important în oraș, nu uitați de aplicația Orasul Meu pentru Android si IOS

Distribuie