• Share

Bucurestiul, capitala termala a Europei

Bucurestiul, capitala termala a Europei

 

Capitala Romaniei va deveni din aceasta iarna locul perfect pentru a petrece alternativa unei vacante tropicale, datorita unui proiect denumit Therme Bucuresti. Cu alte cuvinte, vom reusi sa ne plasam inaintea altor metropole din Europa, precum Roma, Viena sau Budapesta, care au o traditie indelungata a utilizarii apelor termale. La o distanta mica de Bucuresti, ne vom putea delecta intr-o oaza cu apa termala si peste 800.000 de plante.

 

 

capitala termala Bucuresti 2015

 

 

Investitiile pentru Therme Bucuresti au fost realizate de catre o societate cu o experienta de peste 80 de ani, unul dintre liderii la nivel mondial din domeniul solutiilor energetice industriale. Costurile proiectului fusesera previzionate initial la 29,64 milioane de euro, in prezent ajungand la 50 milioane de euro.

 

Plasandu-ne dupa cel mai mare oras termal din Europa, Roma, investitorii s-au gandit sa puna la dispozitia a aproape 4 milioane de oameni din capitala si din zonele limitrofe o locatie cu apa termala filtrata, precum si cea mai mare si exhaustiva gradina indoor si outdoor din tara. Printre exclusivitatile regasite aici va fi un exemplar al Copacului Vietii, acompaniat de aproape 500 de exemplare de palmieri.

 

Complexitatea proiectului este la fel ca cea a construirii unui aeroport, dupa cum afirma CEO-ul grupului Wund, Hubert Spegel, insa know how-ul tehnologic si conceptual al echipei care il construieste este de departe unul dintre cele mai avangardiste la ora actuala. Nu ne mai ramane decat sa asteptam sa ne delectam intr-o atmosfera tropicala, la un cost estimat echivalent cu o iesire la film.

Distribuie