• Share

Bucurestiul se transforma. Cele 62 de investitii care vor fi facute in urmatorii ani, in centrul Capitalei

Bucurestiul se transforma. Cele 62 de investitii care vor fi facute in urmatorii ani, in centrul Capitalei

 

Consiliului General al Municipiului Bucuresti a aprobat sase proiecte de urbanism, in urma carora zonele din centrul Capitalei vor suferi schimbari majore. Aici vor fi construite locuri de parcare, piste pentru biciclete de copii si adulti, culoare speciale pentru transportul public si spatii verzi.

 

 

biciclete copii noriel

 

 

Centrul Bucurestiului va fi modernizat. La propunerea edilului general interimar Razvan Sava, consilierii din Primaria Capitalei au votat sase planuri de urbanism, in urma carora centrul orasului va capata aer european. Initial, proiectele fusesera respinse, intr-o sedinta care a avut loc la finalul anului trecut.

 

Aici vor fi construite piste de biciclete de copii si adulti, 3.155 noi locuri de parcare, va fi extinsa si modernizata reteaua de tramvai, vor fi desenate culoare speciale pentru transportul in comun si spatiile verzi vor fi extinse cu 18.095 metri patrati. Toate aceste proiecte vor fi realizate in mare parte cu bani europeni.

 

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana va transforma centrul Bucurestiului intr-un santier in urmatorii ani, insa la final orasul va avea o alta fata, cu mai mult spatiu verde, cu locuri de parcare si piste pentru biciclete de copii si adulti. PIDU cuprinde 62 de proiecte de investitii si lucrarile se vor face in zonele Piata Romana - la Nord, Piata de Flori - la Sud, Calea Mosile - la est si Calea Grivitei - la Vest. Valoarea totala a investitiile va fi de aproximativ 239 de milioane de euro. Insa cea mai mare parte a sumei va proveni din fonduri europene nerambursabile.

 

"PIDU este un proiect care va aduce bani europeni pentru Bucuresti, care sa fie alocati eficient pentru reconfigurarea urbanistica a unor puncte centrale ale Capitalei. Proiectul poate fi finantat prin POR 2014-2021 cu 129 milioane de euro, la care se adauga o contributie de la bugetul de stat in valoare de sapte milioane de euro. Totodata, prin axele de finantare dedicate monumentelor se pot obtine alte 19 milioane de euro, iar alte 84 de milioane de euro se pot asigura prin asocieri de tip parteneriat public-privat", se arata in comunicatul emis de Primaria Bucuresti.

 

Una dintre intentiile celor din Primaria Capitalei este sa subtieze astfel din aglomeratia din centrul Bucurestiului, provocata mai ales de miile de automobile care traverseaza orasul. Locuitorii Capitalei vor fi astfel incurajati sa foloseasca mijloacele alternative de transport: traseele pentru biciclete de copii si adulti sau tramvaie si autobuze pe culoare rapide.

Distribuie