• Share

Bucurestiul vibreaza in ritmuri pop, rock, jazz sau blues - concertele de neratat ale toamnei

Bucurestiul vibreaza in ritmuri pop, rock, jazz sau blues - concertele de neratat ale toamnei

 

Toamna nu se lasă cu una cu două și se asigură că în luna noiembrie mai primim o ultimă porție de răsfăț din partea ei. Și nu de orice fel, ci unul muzical. De aceea, în București, pornind de la pub-urile underground, până la scena imensă a Sălii Palatului, muzica se va strecura armonios în ritmuri de jazz, blues și rock.

 

Încă de la sfârșitul lui octombrie, avem parte de o noua si revigoranta interpretare acustica a muzicii blues, soul si gospel, care continua sa exploreze idei și emotii, redată de Soul Serenade. Astfel, în Ceainăria Infinitea veți avea ocazia să gustați o infuzie de blues, armonizată de tamburină, mandolină și pe alocuri de muzicuță. Ca o adiere de toamnă, un trio care aduce Blues from the Mississippi

 

 

concerte bucuresti toamna 2013

 

 

Jazz-ul nu se lasă mai prejos și marchează sfârșitul lui octombrie și începutul de noiembrie cu vocea câștigătoarei celei de-a 44-a ediții a Concursului Vocal Internațional de Jazz de la Montreux. Prin urmare, clubul Puzzle va răsuna în ritmuri orientale, caracterizate de lirism și contraste, ale turcoaicei Sanem Kalfa și ale compozitorului român George Dumitriu.

 

Iyeoka are grijă să adauge un strop de R&B și funk rețetei de mai sus și promite un concert inedit pe 5 noiembrie, în Silver Church. Comparată cu Sade, Amy Winehouse, Nina Simone și Lauryn Hill, n-ai cum să-i reziști poemelor ei muzicale care vorbesc despre dragoste, cultură, relații, femei și... un început promițător de noiembrie în clubul bucureștean de pe Calea Plevnei. 

 

Sfârșitul de toamnă nu ar avea farmec dacă Sala Palatului nu și-ar lăsa ecoul să umple capitala cu trei dintre cele mai cunoscute voci ale muzicii pop și blues.

 

Astfel, pe 1 noiembrie, Tom Jones va demonstra din nou că talentul nu are vârstă, fiind gata să încânte publicul cu marile sale hit-uri printre care se numără It's Not Unusual sau She's a lady.

 

Pe 2 noiembrie, lumina reflectoarelor se va îndrepta asupra unui nume, care după 20 de ani de absență, rescrie o bucată de istorie muzicală. Oscar Benton va urca pe scena Sălii Palatului pentru un recital de 90 de minute de blues, rock'n'roll si boogie - woogie de cea mai buna calitate.

 

Iar pe 3 noiembrie, muzica italiană va deveni noul dialect al serii prin prezența lui Toto Cutugno, singurul cantaret italian care a castigat concursul Eurovision, in 1990. 

 

Schimbam putin registrul si va lansam o invitatie in lumea magica a pianului. Toamna aduce doua recitaluri pe care nu veti dori sa le ocoliti. Primul o va aduce pentru prima oara in recital la Ateneu pe Valentina Lisitsa, supranumita pianista YouTube (5 noiembrie), iar cel de-al doilea  va fi sustinut de cunoscutul pianist israelian Omer Klein si va avea loc pe 13 noiembrie la ArCuB.

 

Toamna nu renunță prea ușor până nu profită puțin și de scena Arenelor Romane. De aceea, sfârșitul lunii noiembrie oferă prilejul perfect pentru muzica rock ca să-și facă de cap. Rock in Parc va presupune un maraton de șase ore de muzică originală, în care 12 trupe vor fi jurizate pentru a se stabili cine va participa la Festivalul Concurs International Rock in Parc din iunie 2014. 

Distribuie